Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Medicamente mai scumpe pentru români: Procentul de creștere nu a mai fost atins de două decenii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicamente mai scumpe pentru români: Procentul de creștere nu a mai fost atins de două decenii

Preţurile medicamentelor au crescut cu peste 20% în prima lună după corecţia Canamed, procent neatins de decenii, arată datele oficiale publicate săptămâna aceasta de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Prin comparaţie, în întregul an 2022, preţurile medicamentelor au crescut, în medie, cu 5,78% – nivel-record pentru ultimii 12 ani.

Un nivel de creştere a preţurilor medicamentelor cu 20% nu a mai fost atins de cel puţin două decenii în România.

Ultimul an în care România a înregistrat o creştere semnificativă a preţurilor medicamentelor a fost 2010, când preţurile au urcat, în medie, cu 7,86% faţă de anul anterior (decembrie 2010/decembrie 2009).

Astfel, anul trecut, au fost înregistrate 3 miliarde de vizite online pe astfel de platforme, respectiv o creştere de 34% faţă de 2021, conform analizei realizate de Liki24, iar Europa de Est prezintă a cincea cea mai mare creştere la nivel global în 2022 faţă de 2021, după alte zone precum Africa Subsahariană (98%), Asia de Vest (51%), Asia de Sud-Est (49%) şi Asia de Sud (40%).
Medicamentele la nivel Europena

La nivel regional mai extins, în Europa Centrală şi de Est, întregul sector farmaceutic înregistrează o creştere remarcabilă, iar România se află în topul ţărilor cu cea mai puternică dezvoltare a acestui segment.

În 2021, România a înregistrat peste 3,9 miliarde de euro venituri din domeniul farmaceutic, devenind a doua cea mai mare piaţă din regiune, după Polonia. Mai mult, evoluţia nu a fost doar una locală, exporturile României de produse farmaceutice crescând constant, până la un total de 989 de milioane de euro în 2022. Această tendinţă ascendentă subliniază potenţialul de extindere rapidă şi pentru comerţul electronic farmaceutic în regiune, scrie G4Media.

Se estimează că piaţa europeană a platformelor online de produse farmaceutice va cunoaşte o expansiune semnificativă, crescând de la 17,26 miliarde de dolari în 2021 la aproximativ 44,18 miliarde de dolari până în 2027, cu o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de 16,95%.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea