Rămâi conectat

Actualitate

Măștile necesare susținerii examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională NU au fost încă achiziționate. Anunțul Ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii din anii terminali vor reveni în băncile școlilor pentru a susține examene, în doar câteva zile. Însă, măștile pe care elevii ar trebui să le poarte ca să fie protejați nu au fost încă achiziționate.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că ministerul se află în procedură de achiziţie pentru măşti astfel încât în 2 iunie, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ.

Premierul Ludovic Orban a cerut ministerelor să finalizeze procedurile de licitaţie pentru a distribui măştile către populaţie.

„Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie, dar şi de a distribui măştile, Ministerul Educaţiei, cel târziu până la data de 1 iunie trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale – şi aici trebuie să se mişte rapid direcţiile de sănătate publică, trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2,3 milioane de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a afirmat Orban.

Premierul a solicitat ca lucrurile să se mişte repede pentru că pot apărea probleme de distribuţie în teritoriu.

„Datele trebuie să fie transmise şi de administraţiile locale pentru că ei au evidenţa persoanelor, le confruntaţi cu datele de la Ministerul Muncii privind persoanele cu dizabilităţi, privind persoanele care sunt beneficiarii pensiei sociale şi trebuie să faceţi estimarea cantităţii totale de măşti şi trebuie lansată procedura, că va fi o cantitate mare. Gândiţi-vă dacă distribuim 50 de măşti către 2,3 milioane de cetăţeni români va fi o cantitate mare şi după aia vom avea inclusiv probleme logistice de distribuţie în teritoriu astfel încât noi trebuie să ne mişcăm mai repede”, a mai spus Orban.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat că în 2 iunie elevii care vin la cursurile de pregătire vor avea măştile necesare.

„Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti în aşa fel încât pe data de 2 iunie, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Anisie.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea