Măști gratuite, însă nu pentru toată lumea. Ludovic Orban anunță că statul va asigura materiale de protecție doar celor aflați în pragul sărăciei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Ludovic Orban: Măști gratuite pentru cei aflați în pragul sărăciei, restul populației le va cumpăra din fonduri proprii

Premierul Ludovic Orban a anunțat în această seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că statul va asigura măștile becesare purtării în spații publice, însă nu pentru toată lumea, ci doar pentru cetățenii care nu-și permit din punct de vedere financiar.

Astfel, persoanele aflate în pragul sărăciei vor primi gratuit materialele de protecție din partea statului, iar restul populației va trebui să le achiziționeze din fonduri proprii.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a spus Ludovic Orban.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Premierul a adăugat, în aceeași intervenție, că restricţiile vor fi ridicate gradual, începând din 15 mai.

„Se va renunţa gradual la măsurile restrictive, începând cu data de 15 mai. Avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Analizăm eliminarea fiecărei restricţii din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de altă natură. Analiza e în curs de realizare.

Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Eu nu îmi doresc să amendeze poliţia sau jandaermeria pe nimeni. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii să respecte măsurile. Nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de mişcare. Nu va trebui să mai dăm nicio declaraţie. O să rămână anumite restricţii”, a mai spus Orban.

Surse: Hotnews

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

cetatean 24 aprilie 2020 at 22:45

Adica sa inteleg ca daca o sa ies de doua ori pe zi din casa va trebui sa dau firmelor de casa peneliste cel putin 15/lei pe manusi si masti? Ba da tie chiar NU iti este rusine? PNTCD scrie pe voi !!!

Comentariile sunt oprite