Rămâi conectat

Actualitate

Măști gratuite, însă nu pentru toată lumea. Ludovic Orban anunță că statul va asigura materiale de protecție doar celor aflați în pragul sărăciei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ludovic Orban: Măști gratuite pentru cei aflați în pragul sărăciei, restul populației le va cumpăra din fonduri proprii

Premierul Ludovic Orban a anunțat în această seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că statul va asigura măștile becesare purtării în spații publice, însă nu pentru toată lumea, ci doar pentru cetățenii care nu-și permit din punct de vedere financiar.

Astfel, persoanele aflate în pragul sărăciei vor primi gratuit materialele de protecție din partea statului, iar restul populației va trebui să le achiziționeze din fonduri proprii.

„Este o măsură necesară în spaţii închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuţie în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziţie a acestor măşti. În ceea ce priveşte ceilalţi cetăţeni vor trebui să îşi achiziţioneze măşti”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a adăugat, în aceeași intervenție, că restricţiile vor fi ridicate gradual, începând din 15 mai.

„Se va renunţa gradual la măsurile restrictive, începând cu data de 15 mai. Avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Analizăm eliminarea fiecărei restricţii din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de altă natură. Analiza e în curs de realizare.

Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Eu nu îmi doresc să amendeze poliţia sau jandaermeria pe nimeni. Eu îmi doresc ca toţi cetăţenii să respecte măsurile. Nu va mai exista nicio restricţie în ceea ce priveşte libertatea de mişcare. Nu va trebui să mai dăm nicio declaraţie. O să rămână anumite restricţii”, a mai spus Orban.

Surse: Hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea