Rămâi conectat
Gabriel Pleșa - Crăciun Fericit!2

Actualitate

Mărturii despre suferinţele românilor din Basarabia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

 Fundaţia „Sfinţii închisorilor”, alături de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a prezentat conferinţa „Să nu ne răzbunaţi! Mărturii despre suferinţele românilor din Basarabia”. Evenimentul a avut loc ieri, 22 mai, în Aula Mică a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Invitat special: Monahul Moise, coordonatorul cărţii „Sfântul închisorilor” şi al volumelor „Să nu ne răzbunaţi”. Manifestarea a cuprins lansarea cărţii „Să nu ne răzbunaţi” (care are ataşat un DVD cu trei documentare) şi vizionarea unui film despre suferinţele din Basarabia. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Sărbători binecuvântate de Crăciun 2022: MESAJE, URARI și FELICITARI pentru familie, prieteni sau persoana iubită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sărbători binecuvântate de Crăciun 2022: Mesaje de Crăciun • Urări de Crăciun fericitFelicitări de Crăciun

Cea mai iubită și cea mai așteptată perioadă a anului este, cel mai probabil, Crăciunul. În această perioadă suntem mai aproape de cei dragi și dorim să transmitem cele mai frumoase gânduri.

Uneori se întâmplă să nu ai suficientă inspirație pentru a compune un SMS de sărbători așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva mesaje simple și scurte pentru a ura Crăciun fericit apropiaților. Iată câteva urări și felicitări de Crăciun pe care le poți trimite familiei, prietenilor sau cunoscuților sub forma unor mesaje:

Mesaje de Crăciun pentru familie

În prag de sărbători, cu pace, lumină și căldură în suflet, vă doresc sa aveți parte de zile minunate, de un Moș Crăciun darnic și bun. Crăciun fericit și La mulți ani!

Elit - Gustul Desăvârșit

Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aducă liniște, căldură și armonie în suflet. Crăciun fericit și un An Nou plin de împliniri!

Sărbători fericite cu bucurii și împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moșul cu masa bogată și sufletul curat!

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion 2022-2023. Texte cu SMS-uri frumoase de Anul Nou 2023

Vă doresc ca sărbătorile de iarna să vă aducă sănătate și fericire, împlinirea tuturor dorințelor și sănătate celor dragi. La mulți ani!

Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aducă bucuria Crăciunului prin speranță, spiritul Crăciunului prin pace, emoția Crăciunului prin dragoste.

Sărbătorile înseamnă mai mult decât cadouri și petreceri. Fie ca acest Crăciun să îți aducă adevăratele miracole! La mulți ani!

De Crăciun este momentul să uităm de griji și supărări, să iertam și să iubim și să ne amintim ca nu suntem niciodată singuri!

Mesaje de Crăciun pentru copii

Grăbește-te să deschizi cadourile! Ți-am pregătit ceea ce ți-ai dorit demult! Crăciun fericit, dragul meu copil!

Un an nou fericit, dragii mei! De la Moș Crăciun, de la Crăiasa Zăpezii și de la noi! Chiar dacă este greu să ne comparăm cu Moș Crăciun, totuși v-am pregătit un dar sub brad.

Moș Crăciun se grăbește în această noapte cu daruri în fiecare casă! O sărbătoare magică să aveți, copii! Multe ghidușii, glume, lumini și fulgi de nea!

Citește și: Mesaje în Ajunul Crăciunului • Texte frumoase cu felicitări și urări scurte care pot fi trimise prin SMS în Ajun de Crăciun

Îmi doresc să fii mereu sănătos și fericit. Ai citit multe cărți bune, ți-ai stimat părinții. Acum meriți să ai parte de magie! Îți doresc, copile, tot ce este mai bun!

De Crăciun să vină bucuria! Iar sub bradul îmbrăcat în jucării, să-ți găsești toți prietenii, toate cadourile, toată fericirea. Să zâmbești mai mult și să fii fericit.

Ești cel mai bun din lume copil! Chiar dacă ai crescut, să continui să crezi în magie. Crăciun fericit, copilul meu!

Mesaje de Crăciun pentru prieteni

Un bătrân cu plete albe v-a călcat al casei prag. E adevărat, e Moş Crăciun şi vă aduce un an mai bun. Crăciun Fericit, dragi prieteni!

Lumină, pace, bucurie, zăpadă, viaţă, dăruire, iertare, zâmbet, sărbătoare, ne aduce an de an Crăciunul. Deschide-ţi sufletul şi lasă căldura sărbătorilor de iarnă să te învăluie ca un vis frumos. Sărbători fericite şi la mulţi ani!

Una dintre bucuriile Crăciunului este să te gândeşti la persoanele speciale din viaţă si tu esti una dintre acele persoane minunate! Să ai un Crăciun fericit!

Pe la colţuri unii spun, că există Moş Crăciun. Că i-aţi scris şi c-o sa vină, să v-aducă-n pumni lumină! Lângă brad şi lângă foc, să v-aducă mult noroc!

Citește și: Mesaje de Sfântul Ștefan. Urări și felicitări care pot fi transmise prin SMS de Sfântul Ștefan

De acest Crăciun să simți iubirea și bucuria, să îți fie alături toți cei dragi și să le simți căldura sufletească. Crăciun fericit!

E timpul să închizi ochii și să-ți amintești de Crăciunul copilăriei tale. E timpul să-ți amintești cum stăteai cu nasul lipit de geam încercând să-l vezi pe Moș Crăciun. Crăciun fericit, drag prieten!

Cei mai buni prieteni se cunosc de Crăciun. Hai să ne distrăm împreună! Să avem un Crăciun fericit!

Îți urez cu dragă inimă, ție și familiei tale, să aveți parte de sănătate, fericire și mult noroc în anul care vine! Sper ca această sărbătoare să vă aducă toate cele bune în casă și în familie! La mulți ani!

Moș Crăciun bate la ușă, scoate mana din mănușă și vă dă din palma lui darurile cerului, lângă brad și lânga foc să vă umple de noroc!

Mesaje de Crăciun pentru persoana iubită

Iubirea mea, din cer o stea ți-ai pus pe brad, sub el m-aștepți cu daruri, dar eu ți-am pus în fiecare fulg de nea un strop din iubirea mea. Dacă nu mă crezi prinde unul în palmă și-ai să vezi cum se topește de dragul tău.

În noaptea de Crăciun oamenii vor uita de imperfecțiunile celorlalți, le vor ierta greșelile și își vor aminti cât de importanți sunt unii pentru alții și cât se iubesc. In noaptea de Crăciun toți vor fi ca noi doi. Crăciun fericit!

Moş Crăciun vine tiptil / niciodată nu-l simţim, / dar de fiecare dată / lasă-n fiecare poartă / fericire, bucurie, sănatate pe vecie! / Crăciun fericit!”
Crăciun cât mai luminos / vis de iarnă călduros / linişte lângă cei dragi / veste bună dinspre magi! / Crăciun fericit!”

Mesaje de Crăciun haioase

E Crăciun! Este divin! Ne uitam pe geam afara…prin zăpadă Moșul zboară? …Ni se trage de la vin… Crăciun fericit!

Dacă nu știi care-i culmea cadourilor, înseamnă că n-ai primit mesajul meu: nu lasă pe mâine ce poți să-mi oferi chiar acum!

Să ai un Crăciun Fericit și să trăieșți în Sărbătoare, să-ți miroasă a brad în casă și a bani în buzunare!

Lovite-ar trenul fericirii, trăsnite-ar fulgerul iubirii, cădeaţi-ar în cap un sac cu bani şi un bilet cu La mulţi ani. Crăciun fericit!

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Să ai parte de tot ce e mai bun în viața! L-am visat pe Moș azi noapte, venea tare de departe cu un sac mare în spate să aducă sănătate, deci aşteaptă-l că el vine, dar acum este la mine!

Fie ca sfintele sărbători de iarnă sa te găsească alături de colegii tăi. În traducere liberă, nici anul ăsta nu ai liber de Crăciun!

Ho ho ho… Ați văzut un ren maro? Sau un spiriduș in bleu? S-aveți Moș gustos, bogat, An Nou de invidiat, sănătate, La Mulți Ani (și-o căruță de bani)!!!

Mesaje de Crăciun în limba engleză

May the good times and treasures of the present become the golden memories of tomorrow. Wish you lots of love, joy and happiness. MERRY CHRISTMAS! (Fie ca vremurile bune și comorile din prezent să devină amintirile de aur de mâine. Vă doresc multă dragoste, bucurie și fericire. CRĂCIUN FERICIT!)

Merry Christmas! If one night a big fat man jumps in at your window grabs you and puts you in a sack don’t worry I told Santa I wanted you for CHRISTMAS.HAPPY CHRISTMAS ! (În cazul în care într-o noapte un om mare și gras intră la tine pe fereastră și te pune într-un sac, nu-ți fă probleme, i-am spus Moșului că te vreau de Crăciun. Crăciun Fericit!)

Citește și: Mesaje de Sfântul Vasile. SMS-uri, URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care îşi sărbătoresc ziua numelui

Merry Christmas! May your world be filled with warmth and good chear this Holy season, and throughout the year.Wish your christmas be filled with peace and love. Merry X-mas ! (Fie ca viața ta să fie plină de căldură și cât mai bună în acest sezon sfânt și pe tot parcursul anului viitor. Îți doresc un Crăciun plin de pace și iubire. Crăciun Fericit! )

May the joy and peace of Christmas be with you all through the Year. Wishing you a season of blessings from heaven above. Happy Christmas ! (Fie ca bucuria și pacea Crăciunului să fie cu voi pe tot parcursul anului. Îți doresc un sezon cu binecuvântări din cer. Crăciun Fericit!)

Sărbătoarea Crăciunului este, de asemenea, un prilej perfect pentru a vă cere iertare de la persoanele cărora le-ați greșit, de a vă reconecta cu rude sau prieteni înstrăinați sau cu persoane cu care nu ați mai vorbit de mult timp. O urare sau un mesaj de Crăciun poate fi o bună ocazie pentru a repara relațiile cu apropiații sau a le transmite un gând călduros.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Tradiții neobișnuite de Crăciun, pe glob. Ce mănâncă japonezii la cină și care este țara unde oamenii merg pe role la slujba de la biserică

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Tradiții neobișnuite de Crăciun, pe glob. Ce mănâncă japonezii la cină și care este țara unde oamenii merg pe role la slujba de la biserică

Una dintre puținele sărbători marcate pe întreg globul, Crăciunul, este celebrat cu diferite obiceiuri în fiecare colț al pământului, unele dintre fiind chiar puțin neobișnuite pentru noi.

Citește și: Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor lui Moș Crăciun. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul

De la feluri de mâncare ieșite din comun, până la decorațiuni ciudate și ajutoare atipice ale lui Moș Crăciun, toate acestea simbolizează sărbătorile de iarnă în diferite țări și culturi, conform wanderlust.co.uk.

Elit - Gustul Desăvârșit
Tot ce își doresc japonezii de Crăciun este….KFC.

Pentru japonezi, cina tradițională de Crăciun este Kentucky Fried Chicken. Cu alte cuvinte, dacă vrei să mănânci la KFC de Crăciun, în Japonia, trebuie să îți faci rezervare, iar dacă îți aduci aminte pe ultima sută de metri, cu siguranță nu vei găsi mese libere. Puiul este servit în ambalaje speciale de sărbători și se pot face comenzi din timp pentru livrare la domiciliu.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi

Norvegienii își ascund măturile

Norvegienii cred că în Ajunul Crăciunului sosesc spiritele rele și vrăjitoarele, drept urmare își ascund măturile înainte de a merge la culcare.

Pe role în drum spre biserică

În săptămâna anterioară Crăciunului, venezuelenii participă zilnic la o slujbă numită Misa de Aguinaldo. În Caracas (capitala Venezuelei) oamenii obișnuiesc să meargă la biserică pe role. Fenomenul este de amploare, astfel că multe străzi din capitală sunt închise pentru mașini până la ora 8 dimineața, astfel încât să fie sigure pentru credincioșii care merg la slujbă pe role.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Groenlanda – o cină de Crăciun pe care nu o vei uita

Băieții din Groenlanda trebuie să mănânce, la propriu, carne descompusă de Crăciun. Preparatul este făcut din piele crudă de balenă cu puțină grăsime, cu auk (o pasăre mică arctică), iar apoi se înfășoară în piele de focă și se îngroapă timp de câteva luni. Este scoasă de Crăciun și mâncată de băieți.

Pânze de păianjen în Ucraina

Pe lângă ornamentele clasice pentru brad pe care le folosim cu toții, în Ucraina se pun păianjeni și pânze de păianjen (artificiale) în brad. Tradiția își are originea dintr-o poveste veche conform căreia o femeie săracă care nu avea bani de decorațiuni a descoperit în dimineața de Crăciun că un păianjen îi împodobise bradul cu o pânză spectaculoasă și strălucitoare.

Ajutorul lui Moș Crăciun – o vrăjitoare bătrână

În Italia există o poveste conform căreia o vrăjitoare bătrână, pe nume La Befana, îl ajută pe Moș Crăciun să aducă cadouri tuturor copiilor care au fost cuminți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Care este cel mai nociv aliment prezent pe masa de Crăciun. În perioada sărbătorilor românii îl consumă în exces

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Care este cel mai nociv aliment prezent pe masa de Crăciun. În perioada sărbătorilor românii îl consumă în exces

Românii obișnuiesc să consume multe alimente tradiționale care sunt periculoase pentru sănătate, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Masa de Crăciun: Rețete tradiționale de: maioș, tobă, cârnați, sângerete și slănină fiartă cu usturoi

De pe masa de Crăciun a românilor nu lipsesc sarmale, cârnați, caltaboș, piftie, slănină, salate cu multă maioneză. Medicii ne sfătuiesc să mâncăm cumpătat pentru a nu ajunge la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi

Toate produsele tradiționale care se află pe masa românilor de Crăciun pot reprezenta un pericol dacă sunt consumate în exces. Spre exemplu, consumul de cârnați este o cauză frecventa a episoadelor de gută, iar pentru persoanele care suferă de ulcer, carnea tocată din care se prepară sarmale sau alte produse, este un adevărat pericol.

Persoanele care suferă de boli cronice trebuie să fie precaute când vine vorba despre preparatele tradiționale de Crăciun, cu atât mai mult cu cât au ținut post înainte.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Medicii avertizează că persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, cum ar fi hepatita cronica sau ciroza, pot suferi complicații în această perioadă a anului, întrucât bila este suprasolicitată și nu mai poate face față.

Abundenta și consumul excesiv la mesele tradiționale pot, de asemenea, provoca indigestii, colici biliare, colecistite, pancreatite, dar și alergii alimentare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea