Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mărșăluitoarele Mihaela Acatrinei și Ana Rodean – la Campionatele Balcanice, căutând calificarea la JO din Japonia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mărșăluitoarele Mihela Acatrinei și Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița), împreună cu antrenorul Gabriel Avram, fac parte din delegația României care va participa la Campionatul Balcanic de Marș din Antalya (Turcia, sâmbătă, 27 martie).

Este primul concurs internațional din 2021 și totodată prima cursă de acest gen după o pauză de mai bine de un an, precedenta fiind în 14 martie 2020, tot Balcaniada, disputată în premieră în Ucraina, la Ivano-Frankivsk, unde Mihaela Acatrinei a terminat pe poziția a 6-a, iar Ana Rodean a abandonat.

La asemenea curse contează foarte mult timpul înregistrat, în perspectiva calificărilor la Jocurile Olimpice, chiar dacă se acordă și anumite bonusuri pentru locul din clasament. Este clar că ne propunem să reușim rezultate cât mai competitive la nivel mondial, dar și să cucerim medalii’, a spus antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

Este în fapt primul concurs important în vederea calificării la Jocurile Olimpice din Japonia, amânate cu un an din cauza pandemiei, al doilea fiind Campionatul European de Marș pe echipe, din 16 mai, de la Podebrady (Cehia), în funcție de acestea urmând să se stabiliească și un al treilea start (la un Grand Prix din Europa). Remintim faptul că pentru calificarea în arena olimpică, cele două uniriste au nevoie de trei rezultate bune în curse omologate internațional.

Startul sezonului a fost prolific pentru marșul din Cetatea Marii Uniri, la naționalele din februarie, de la Timișoara, cucerindu-se 4 medalii: *aur: Mihaela Acatrinei –la senioare (cu un record personal) și echipa CS Unirea Alba Iulia (în componența Mihaela Acatrinei, Ana Rodean și Georgiana Jid); *argint: Ana Rodean– la senioare și Georgiana Jid –la tineret (de asemenea, cu record personal).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea