Rămâi conectat

Sport

Marius Opric asigură interimatul la Metalurgistul Cugir *La meciul cu Unirea Jucu va fi prezent şi Sebastian Moga

Dan HENEGAR

Publicat

în

Moga Metalurgistul CugirDespărţirea rapidă de Dan Mănăilă, după numai două meciuri oficiale, la Hunedoara în cupă şi la Galda de Jos în prima rundă, l-a readus pe banca tehnică a formaţiei de sub Drăgana pe antrenorul Marius Opric, cel care va conduce Metalurgistul Cugir în etapa a doua a Ligii a 3-a, debutul pe propriul teren, cu Unirea Jucu, sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 17.00.

Pe de altă parte însă, oficialii cugireni continuă căutările pentru găsirea unui nou antrenor principal, la acest meci urmând să asiste şi bistriţeanul Sebastian Moga, fost secund la Corona Braşov. Moga (42 ani) a fost pe lista de aşteptare a Metalurgistului în vară, alături de Pelici sau Gherman, înainte de instalarea lui Mănăilă. Astfel, şefii divizionarei terţe urmează să poarte o rundă de negocieri cu fotbalistul a cărui carieră a cuprins echipele Gloria Bistriţa, Dinamo, „U” Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ, Kecskemet şi Oroshaza (ultimele două din Ungaria).

Noi am rămas în relaţii foarte bune cu Marius Opric încă de când ne-am despărţit după campionatul trecut. Suntem prieteni şi a acceptat să ne ajute în acest moment, interimatul său având o durată nedeterminată. Plecarea lui Mănăilă nu dorim să o comentăm prea mult, preferăm să ne gândim la ce vom face. Studiem diverse variante, negociem şi cu Sebastian Moga, dar rămâne de văzut cum vom concretiza aceste tratative”, a spus preşedintele Ciprian Pahone.

Când a acceptat provocarea venită de la Cugir, Mănăilă declara că „s-a întors acasă„, iar în această săptămână după ce a părăsit Metalurgistul Cugir a luat în discuţie „nepotrivirea de caracter”.

Mandatul său a însemnat 6 săptămâni şi două rezultate mai degrabă nesatisfăcătoare, eliminare în cupă la Hunedoara, după loviturile de departajare şi semieşecul cu nou-promovata Industria Galda de Jos, remiză albă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ultimele dispute ale anului în eșalonul terț: Metalurgistul, confruntare cu liderul, derby “de Alba” la Galda, CSU Alba Iulia, test cu ACS Tg. Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

În weekend sunt programate ultimele jocuri ale anului în Liga 3, cu teste dificile pentru conjudețene, plecând de la deplasarea “roș-albaștrilor” în fieful liderului, derby-ul “de Alba” de la Galda de Jos și până la disputa încinsă de pe “Cetate”.

*Gloria Bistrița-Năsăud (locul întâi, 33 de puncte) – Metalurgistul Cugir (locul 6, 20 de puncte), vineri, 1 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Prima clasată, cu 7 victorii consecutive, va ierna în fruntea clasamentului Seriei 9 indiferent de rezultat. Cugirenii au reușit să treacă, la limită, de “lanterna roșie”, succes necesar după 3 eșecuri succesive, și încă sunt în cursa pentru primele 4 poziții.

Va absenta Vitinha – suspendat, iar ultima reprezentație internă a trupei lui Adrian Falub se va disputa pe suprafață sintetică, de Ziua Națională a României.

*Industria Galda (locul 9, 9 puncte) – CSM Unirea Alba Iulia (poziția a 7-a, 19 puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Sunt ambiții în duelul dintre formațiile din Alba rănite în orgoliu după ultimele rezultate. Amfitrionii nu au câștigat în acest sezon în fața fanilor și au înregistrat 3 insuccese la rând.

“Alb-negrii” suferă în urma eșecului “cu cântec” (grave erori de arbitraj) contra Gloriei Bistrița și au șanse reduse să mai acceadă în play-off, aflându-se la 5 “lungimi” de locul 4, când mai sunt 12 puncte puse-n joc (4 întâlniri). Vor absenta, din diverse motive (suspendări, accidentări), Căt. Suciu, Potopea, Frențiu, Puha, respectiv M. Boldea, T. Suciu și Bârdea.

*CSU Alba Iulia (locul 3, 24 de puncte) – ACS Tg. Mureș (locul 4, 20 de puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00, pe “Cetate” (în tur, 1-0).

Duel cu miză pe arena albaiuliană, în condițiile în care sunt 4 puncte între cele două formații. Studenții au ratat la Mediaș un examen important în economia sezonului și au parte de o confruntare cu o grupare care a renăscut de la instalarea antrenorului Flavius Sabău. ACS Tg. Mureș are o perioadă excelentă, cu 5 partide succesive adjudecate, o ascensiune în ierarhie și presiune pe pozițiile de play-off, fiind cea mai în formă formație din Seria 9, după Gloria Bistrița.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare