Rămâi conectat

Curier Județean

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Lucrările la 5 poduri au fost finalizate înainte de termen

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Lucrările la 5 poduri au fost finalizate înainte de termen

Cinci obiective de investiții derulate de către Consiliul Județean Alba au fost finalizate înaintea termenelor prevăzute în contractele de execuție. Este vorba de construirea sau reabilitarea a cinci poduri. Astfel, în localitățile Dobra (comuna Șugag), Răchita (comuna Săsciori), Cenade și pe Drumul Pianului au fost puse în operă poduri noi, iar investiția de la Ciumbrud a vizat reabilitarea podului existent.

Podul de la Ciumbrud, aflat pe DJ 107 E, are lungimea de 108 metri, iar lățimea părții carosabile este de 7,8 metri, cuprinzând și două trotuare de 1,2 metri fiecare. Valoarea proiectului este de 3,4 milioane lei.

La Cenade, pe DJ 141 C, a fost construit un pod cu lungimea de 18 metri, lățimea părții carosabile de 7 metri și 2 trotuare de 1 metru. Valoarea proiectului este de 1,4 milioane lei.

Podul de la Dobra, de pe DJ 106 E, are următoarele date tehnice: lungime pod – 29,5 metri, lățime parte carosabilă – 7 metri, 2 trotuare de 1 metru și o valoare de 800.000 lei.

La Pian, de DJ 704 A, podul de 32 metri și cu o lățime a părții carosabile de 7,8 metri a fost refăcut complet refăcut întrucât fusese distrus în urma inundațiilor, valoarea proiectul fiind de 2,5 milioane. Al doilea pod de pe DJ 704 A se află în localitatea Răchita. Întrucât și acest pod a fost afectat de inundații, printr-un proiect cu o valoare de 2,8 milioane a fost refăcută infrastructura rutieră pe o lungime de 18 metri, cu o lățime a părții carosabile de 7,8 metri. Totodată, podul include și 2 trotuare de câte 1 metru fiecare.

Doamne ajută că mai putem vorbi în România zilelor noastre de termene devansate, în condițiile în care foarte mulți se mulțumesc să-și vadă investițiile finalizate. Practic, mai mult decât că sunt realizări importante pentru cei care locuiesc în zonă sau tranzitează frecvent, am reușit să facem o punte foarte importantă peste abisul creat de toate neputințele la zi din România, de la vechea legislație din achiziții la, adesea, neșansa de a avea constructori cumsecade. Din fericire, ne-am format un stil de lucru ce aduce avantaje și în execuție, dar și în garanția lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea