Curier Județean
Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Lucrările la 5 poduri au fost finalizate înainte de termen
Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Lucrările la 5 poduri au fost finalizate înainte de termen
Cinci obiective de investiții derulate de către Consiliul Județean Alba au fost finalizate înaintea termenelor prevăzute în contractele de execuție. Este vorba de construirea sau reabilitarea a cinci poduri. Astfel, în localitățile Dobra (comuna Șugag), Răchita (comuna Săsciori), Cenade și pe Drumul Pianului au fost puse în operă poduri noi, iar investiția de la Ciumbrud a vizat reabilitarea podului existent.
Podul de la Ciumbrud, aflat pe DJ 107 E, are lungimea de 108 metri, iar lățimea părții carosabile este de 7,8 metri, cuprinzând și două trotuare de 1,2 metri fiecare. Valoarea proiectului este de 3,4 milioane lei.
La Cenade, pe DJ 141 C, a fost construit un pod cu lungimea de 18 metri, lățimea părții carosabile de 7 metri și 2 trotuare de 1 metru. Valoarea proiectului este de 1,4 milioane lei.
Podul de la Dobra, de pe DJ 106 E, are următoarele date tehnice: lungime pod – 29,5 metri, lățime parte carosabilă – 7 metri, 2 trotuare de 1 metru și o valoare de 800.000 lei.
La Pian, de DJ 704 A, podul de 32 metri și cu o lățime a părții carosabile de 7,8 metri a fost refăcut complet refăcut întrucât fusese distrus în urma inundațiilor, valoarea proiectul fiind de 2,5 milioane. Al doilea pod de pe DJ 704 A se află în localitatea Răchita. Întrucât și acest pod a fost afectat de inundații, printr-un proiect cu o valoare de 2,8 milioane a fost refăcută infrastructura rutieră pe o lungime de 18 metri, cu o lățime a părții carosabile de 7,8 metri. Totodată, podul include și 2 trotuare de câte 1 metru fiecare.
Doamne ajută că mai putem vorbi în România zilelor noastre de termene devansate, în condițiile în care foarte mulți se mulțumesc să-și vadă investițiile finalizate. Practic, mai mult decât că sunt realizări importante pentru cei care locuiesc în zonă sau tranzitează frecvent, am reușit să facem o punte foarte importantă peste abisul creat de toate neputințele la zi din România, de la vechea legislație din achiziții la, adesea, neșansa de a avea constructori cumsecade. Din fericire, ne-am format un stil de lucru ce aduce avantaje și în execuție, dar și în garanția lucrărilor.
Curier Județean
Codul PORTOCALIU de furtuni din Alba: MĂSURI luate de reprezentanții ISU
Codul PORTOCALIU de furtuni din Alba: MĂSURI luate de reprezentanții ISU
Județul Alba se confruntă adesea cu diverse fenomene meteorologice extreme, iar siguranța cetățenilor este o prioritate pentru autoritățile locale.
CITEȘTE ȘI: Codul PORTOCALIU de furtuni din Alba: Cetățenii au primit mesaj Ro-Alert. Cât timp este valabil
În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a emis o serie de recomandări și măsuri preventive în vederea protejării populației și minimizării impactului evenimentelor meteo periculoase. În cazul unui cod portocaliu meteorologic, aceste recomandări sunt puse în aplicare pentru a asigura o intervenție eficientă și coordonată.
Pentru a gestiona situația în mod corespunzător, ISU Alba activează Grupa Operativă în perioada de valabilitate a Codului Portocaliu. Această grupă este formată din specialiști în domeniul situațiilor de urgență, care monitorizează evoluția evenimentelor meteorologice și iau decizii strategice pentru a proteja comunitățile afectate.
Unul dintre primele pași în cadrul măsurilor preventive este transmiterea unui mesaj prin sistemul RO-ALERT către populația din zonele vizate de avertizarea meteo. Acest mesaj are rolul de a informa oamenii cu privire la pericolul iminent și de a-i avertiza să fie precauți și să respecte indicațiile autorităților.
De asemenea, ISU Alba ia legătura cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale (UAT-uri) din zona vizată pentru a le comunica avertizarea meteo și a-i îndruma să ia măsuri de prevenire și pregătire a intervenției operative în caz de necesitate. Această coordonare între ISU și UAT-uri este esențială pentru a asigura o acțiune sinergică și eficientă în fața situațiilor de urgență.
Curier Județean
FOTO| Concurs de biciclete la Alba Iulia în cadrul proiectului SCUT: Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, cei mai buni după cele două probe ale competiției
FOTO| Concurs de biciclete la Alba Iulia în cadrul proiectului SCUT: Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, cei mai buni după cele două probe ale competiției
Ieri, 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia a avut loc una dintre activitățile prevăzute în cadrul Proiectului SCUT, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia.
La concursul aplicativ privind cunoașterea regulilor de circulație cu bicicleta au luat parte elevi din 9 școli gimnaziale din municipiul Alba Iulia, care au fost însoțiți și susținuți de profesorii coordonatori.
Competiția a presupus participarea la două probe, una de îndemânare în conducerea bicicletei pe un traseu special amenajat și una teoretică, care a constat în parcurgerea unui chestionar de verificare a cunoștințelor privind regulile de circulație rutieră aplicabile bicicliștilor și pietonilor.
Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, locul II a fost ocupat de echipa Școlii Gimnaziale Micești, iar pe locul III s-au clasat elevii din echipa Liceului Teologic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia.
Proiectul SCUT se adresează elevilor din clasele V-VIII, care studiază în unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia și are ca obiectiv creșterea nivelului de pregătire în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor, reducerea riscului de victimizare și optimizarea comunicării între școală, autorități și familie, în folosul siguranței tinerilor.
În cadrul acestuia, sunt organizate diverse competiții între echipele din unitățile de învățământ participante, urmând la finalul lunii iunie, odată cu încheierea proiectului, câștigătorii să beneficieze de premii și surprize.
Câștigătorii concursurilor care vor fi organizate în cadrul proiectului SCUT vor beneficia de premii și surprize.
Curier Județean
Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia participă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana Poveștilor”, de la Brașov cu piesa ”Regele supărat pe clovn”
Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia participă la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana Poveștilor”, de la Brașov cu piesa ”Regele supărat pe clovn”
-
Ştirea zileiacum 18 ore
UPDATE| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: Două persoane rănite după coliziunea dintre două mașini, pe Calea Moților, la Micești
-
Curier Județeanacum 18 ore
Cum a fost „țepuit” un vârstnic din Abrud cu un set de tacâmuri și oale: Cât a ajuns să plătească unui bărbat din Mureș
-
Actualitateacum 7 ore
„CAMPIONI” la inflație: România, printre ţările cu cea mai mare inflaţie din UE, în februarie 2023
-
Ştirea zileiacum 18 ore
FOTO| ACCIDENT rutier la Alba Iulia: Coliziune între două autoturisme pe Calea Moților
-
Ştirea zileiacum 18 ore
Au pus în pericol circulația rutieră: Șoferi beți sau cu permisul de conducere suspendat, prinși de polițiștii din județul ALBA
-
Actualitateacum 8 ore
Câți bugetari erau în România în luna februarie 2023? În ce domenii sunt cel mai mare număr de posturi?