Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marius Alexa, patronul Meridian Construct a fost condamnat la 3 ani de închisoare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Alexa patronul SC Meridian Construct, aflat în Dubai, a fost condamnat în lipsă marţi, 3 aprilie 2011 de Judecătoria Alba Iulia la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Evaziunea a fost produsă în perioada cât a fost administrator al unei societăţi care se pare a fost creată chiar in acest scop, de a se sustrage de la plata obligaţiilor financiare către stat, Impact Construct SRL.  Firma a intrat în insolvenţă în anul 2010, iar din septembrie 2011 se află în faliment. La sfârşitul anului 2009, firma Impact Construct avea datorii însumate de 1,6 milioane de lei şi pierderi circa 500 de mii, la o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de lei. Având în vedere faptul că Marius Alexa se află de peste un an în Dubai, este reprezentat în instanţă de avocaţi. Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă poate fi contestată cu recurs.

Cunoscut mai ales pentru scandalul cu cartierul Meridian din Alba Iulia, omul de afaceri albaiulian  este cercetat în mai multe dosare pentru înşelăciune, după ce 12 familii şi o societate comercială, care au cumpărat în perioada 2006-2008 case construite de Alexa, au descoperit după achiziţionarea imobilelor fie că terenurile erau  proprietatea altcuiva sau construcţiile ori terenurile erau ipotecate la bănci. Lichidatorul judiciar al Meridian Construct încearcă să vândă bunurile firmei pentru a mai recupera din sumele datorate creditorilor.

foto: cartier Meridian Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea