Mărirea salariilor pentru personalul de specialitate medico-sanitar începând cu 1 iulie 2020. Cati bani vor primi in plus la salar

Conform legii publicate joi, 21 mai, în Monitorul Oficial, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar va beneficia de măriri salariale. Vor beneficia de mărirea salariilor angajați precum asistenții sociali, bioinginerii medicali sau kinetoterapeuții.

Conform Legii nr. 64/2020 stabilește că, începând cu data de 1 iulie, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei, dacă lucrează în unități clinice, potrivit Avocatnet.ro.

ELIT

De asemenea, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de cel mult 6.376 de lei. Și nu în ultimul rând, specialiștii enumerați anterior din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

Apoi, logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuții și asistenții sociali vor avea parte de creșteri salariale tot de la 1 iulie 2020. Astfel, cei care lucrează în unitățile clinice pot ajunge la un salariu de cel mult 5.896 de lei, iar la serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul maxim va fi de 6.262 de lei.

Mihail David - 2020

De asemenea, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se va asigura un salariu de cel mult 5.590 de lei. Au fost stabilite și niște limite ale salariului de bază acordat personalului de conducere din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Astfel, directorul general INSP nu poate avea un salariu mai mic decât cel corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, majorat cu 10%. Apoi, aceleași condiții vor fi valabile și pentru directorul general adjunct INSP, doar că majorarea va fi de 7,5%.

Pentru funcţia de director centru naţional/şef centru INSP salariul de bază se va acorda după aceleași principii, dar majorat cu 5%.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...