Rămâi conectat

Sport

Marian Găldean, fotbalistul din Alba, ce joacă de un deceniu în Italia: “E jale din pricina coronavirusului! Sper ca în România să nu capete amploarea de aici”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Marian Găldean (30 de ani), jucător originar din Sebeș, evoluează de un deceniu în Italia, trecând pe la diverse echipe din categoriile inferioare ale fotbalului peninsular.

De anul trecut a ajuns la Arzachena Costa Smeralda (Serie D-G) și locuiește în Sardinia, în Porto Cervo, urbe aflată la 4 ore distanță auto de Cagliari și la 30 de minute de Olbia (situată pe coasta nordică). Chiar dacă la o scară mai mică, ținând cont că în Sardinia pandemia de coronavirus nu a căpătat amploarea din nordul Italiei, din Lombardia, jucătorul din Alba trăiește în aceste zile o experiență incredibilă. Italia a fost închisă total de autorități, devenind un teritoriu izolat, iar fotbalul este parte dintr-un fenomen șocant, greu de explicat. Nu se mai joacă fotbal, antrenamentele au fost anulate, iar în societate sunt restricții, impuse de autorități în dorința de a evita o contaminare multiplicată care ar crea și mai multă disperare și panică.

*Izolați la domiciliu și restricții

Toate campionatele fotbalistice au fost blocate, deocamdată, până în 3 aprilie, iar activitatea sportivă a fost sistată total în “Cizmă”, unde statul a luat, probabil mult prea târziu, decizii radicale pentru a stopa pandemia. “Aici, unde stau eu nu este așa grav, dar în restul Italiei este jale, a început nebunia de o săptămână. Autoritățile ne-au transmis să respectăm măsurile, ne-au implorat chiar pentru că e vorba de viață și sănătate. Dar se simte presiunea și neliniștea generală”, a transmis Marian. Fotbalistul este obligat să stea la domiciliu, pe care-l părăsește doar cu acordul autorităților și în anumite condiții.

E o situație dificilă, dincolo de sport. Trebuie să respectăm legile! Nu am voie să ies din casă decât cu certificat de la autorități pentru cumpărături, sau la farmacie! De călătorit, nicio șansă! Este poliție la fiecare colț de stradă, te simți oarecum straniu, sunt controale. În magazinul alimentar intră maximum 5 persoane, cu mască și mănuși, se încheie seria și intră alții! Trebuie să respectăm distanța de un metru față de alte persoane, poliția te verifică în privința traseului”, a mai spus jucătorul din Alba, ce nu a mai ajuns în țară din vara anului trecut.

*Cei ce vin în România, greșesc!

Îngrijorat, Marian Găldean își umple timpul petrecut la domiciliu cu anternamente individuale, vizionarea programelor TV și discuții cu cei de acasă, așteptând totuși ca în luna aprilie lucrurile să revină, pe cât posibil, la normal.

“Vorbesc în fiecare zi cu familia din țară și prietena care este în Germania, este clar că sunt îngrijorați, nu are cum să fie altfel. Mi-e greu să mă gândesc cum va fi în România și sper să nu facem greșeli, să fim responsabili, întrucât nu e de joacă. Avem exemplul de aici din Italia, unde situația a devenit critică în câteva zile. De aceea nu sunt de acord cu românii care revin în țară. Este o decizie foarte proastă, ce-i pune în pericol pe cei dragi, un risc imens, ce nu merită asumat”, a mai spus Marian.

În Italia mai evoluează, la Sassuolo Primavera, alți doi jucători din Alba, Andrei Mărginean (Zlatna) și Raul Șteau (Aiud).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea