Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic interzise din 2021. Decizie a Comisiei Europene

Paul Voicu - Primar 2020

Margarina, chipsurile, popcornul, mezelurile și supele la plic interzise din 2021. Decizie a Comisiei Europene

Unele produse alimentare care fac parte din alimentația noastră zilnică vor dispărea, începând cu 1 aprilie 2021. Alimentele precum produsele de patiserie, popcornul sau mezelurile vor dispărea de pe piață până în 2021, potrivit unui nou regulament al Comisiei Europene.

Oficialii UE își propun prin această inițiativă legislativă ca cetățenii să aibă o dietă alimentară cât mai echilibrată și sănătoasă. În acest fel, toate statele membre UE vor fi nevoite să limiteze cantitatea de acizi grași din alimentele de pe piață. Toate produsele care nu se încadrează noilor norme vor dispărea până în 2021.

ELIT

Printre alimentele care nu se vor mai putea găsi la rafturi peste doi ani se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile și mâncarea semi-preparată.

Conform inițiativei, statele trebuie să reducă canditatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare. Acest tip de acizi este responsabil pentru cele mai multe boli cardiovasculare, accidente vascular cerebrale, cazuri de diabet, cancer și Alzheimer. Din cauza acestor boli, anual 50 000 de oameni mor în Europa.

Mihail David - 2020

Proiectul Comisiei Europene există şi la noi în ţară, însă momentan este blocat în Parlament. Un număr de 3.000 de români mor anual din cauza bolilor enumerate mai sus.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Barna Marius 8 mai 2019 at 4:14

Da ar fi mai bine sa fie eliminat tot ce contine E-uri !!!
Si firmele ce fac mancaruri si bauturi cu E-uri sa fie ARSE !!!

Sa fie interzise ori ce magazin ce vinde mancare !!!
Mancarea sa fie cumparata proaspata din piata de la tarani care o cultiva bio si preparata de fiecare acasa , cine nui deacord pedeapsa prin decapitare !!!

sa fie interzisa si motorina si benzina !!! sunt masini electrice sau la pedala 😉 se pot face masini pe baza de magneto-gravitaţionale cum au si fratii nostri de pe alte planete pe care ii facem extrateresti dar sunt defapt tot oameni…. ameria, rusia si alte tari cunosc si stiu cum se pot face motoare magneto-gravitaţionale dar prefera sa faca razboaie pt petrol cas cu dracu in eii conducatoriii

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...