Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Marea Sărbătoare a Învierii și primele simboluri ale Paștelui la Alba Iulia – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu veselie sincera, licariri primavaratice si multe zambete, asa a fost primit, joi, aranjamentul de sarbatori amplasat pe esplanada Catedralei Sfantul Mihai.

simboluri pascale Alba Iulia08

Copiii prezenti astazi la ceremonia sfintirii uleiurilor pentru binecuvantare (liturghia crismei, cand preotii pleaca spre parohii cu uleiul sfintit), au fost primii care au intampinat familia iepurasului de Paste si ouale rosii vopsite de “urecheați”.

Decorul ce cuprinde căsuța iepurasilor, ciupercute si oua rosii, va ramane in acest loc pentru zece zile. Dupa aceasta perioada va putea fi admirat in fata Catedralei Incoronarii.

“Macar din cand in cand e bine sa ne aduce aminte ca exista si o alta lume, plina de bucurie si in care singurul pericol e sa ti se sparga tie coaja oului rosu si nu amicului tau. Poate ca ar fi bine sa ramanem cat mai mult in ea, dar daca nu putem face asta, putem sigur sa legam varsta copilariei de cele mai frumoase simboluri ale ei. Ii asteptam pe cei mici, dar si pe cei mari sa adauge amintirilor lor din cetate, inca una la colectia familiei”, a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Parcul tematic format din 17 piese a fost realizat in Polonia, din materiale rezistente la intemperii (fibra de sticla, lemn, rasini sintetice) si vopsit cu materiale rezistente la razele solare. Pretul ansamblului este de 6000 euro. (V.N.)

[nggallery id=1825]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea