Rămâi conectat

Actualitate

Manifestări de Ziua Mondială a Turismului – Alba Iulia, 27 septembrie 2012 – la spațiile RYMA

Publicat

în

Consiliul Județean Alba anunță că mâine, 27 septembrie 2012, se sărbătorește Ziua Mondială a Turismului. Este un eveniment dedicat exclusiv turismului, organizatori fiind Consiliul Județean Alba, Asociația RYMA și Serviciul Public Județean SALVAMONT Alba.

“Dintre toate motivele pentru care turismul merită sărbătorit, îl vom pomeni pe cel mai important: bucuria că ne înconjoară zeci, poate chiar sute de locuri și momente bune de luat în seamă, de vizitat, de aprofundat și de fotografiat. Turismul înseamnă călătorie, comunicare, cunoaștere, provocare, el înseamnă sănătate și voință. Și, mai presus de toate, el înseamnă marketing, deschidere și viziune. Indiferent dacă vorbim de catedrale, de ruine, de evenimente, de ritualuri tradiționale sau de personalități, turismul este și va fi întotdeauna un domeniu în care oricine are acces. Este o lume verde, o lume pe care județul Alba o conține și cu care se mândrește.

Sărbătorirea acestei zile are, în 2012, particularități vrednice de luat în seamă. Una dintre ele constă în faptul că va fi pentru al treilea an la rând când cercurile școlare de turism din județul Alba vor participa la eveniment. Vorbim, aici, despre Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și Colegiul Tehnic Aiud. De asemenea, încă două școli și-au anunțat implicarea (fiind totodată viitoare participante la acest proiect al cercurilor de turism, coordonat de Consiliul Județean Alba), și anume Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și Grupul Școlar Industrial „Corneliu Medrea” Zlatna.

Electrica Furnizare Discount

Progamul zilei de mâine va conține exerciții demonstrative ale salvamontiștilor, expoziții foto pe teme turistice și o întâlnire cu celebrul explorator David Neacșu, prilej cu care acesta ne va împărtăși experiențele sale. Ziua se va încheia cu un concert al folkistei Alina Manole.

Ziua de 27 septembrie reprezintă data la care, în anul 1970, s-a adoptat Statutul Organizației Mondiale a Turismului. Începând cu anul 1980, această zi a fost celebrată în fiecare an, ca fiind Ziua Mondială a Turismului”, se arată în comunicatul remis presei de Consiliul Județean Alba.

Manifestările încep la ora 16.30, în Spațiile RYMA!

 

Program:

16.30 – Exerciţiu demonstrativ Salvamont Alba (panou de cățărare și stand de prezentare a echipamentului)

18.15 – Cuvânt de deschidere

18.30 – Vernisajul expoziţiei foto „Tabără Padiş 2012”

19.00 – Vernisajul expoziţiei „Părţi din mine” a artistului Mihai Pâslariu din Timişoara

19.30 – David Neacşu – „Poveştile unui explorator”

20.00 – Concert Alina Manole

foto: spațiile RYMA

Publicitate

Actualitate

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge luni în România. Ce categorii de pacienți vor beneficia de acest medicament

Publicat

în

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge luni în România. Ce categorii de pacienți vor beneficia de acest medicament

50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer ne-a pus multe condiţii, nu am reuşit cu ei. Ne cereau să facem un fond naţional prin care să despăgubim eventualele victime pentru administrarea acestui medicament, nu erau precizări legate de dimensiunea fondului.

Electrica Furnizare Discount

Ne vedem de treabă, asta e situaţia, în weekend, extindem centrele de recoltare a probelor la nivelul ţării”, a spus Rafila, potrivit Antena 3.

Pastila anti-Covid Molnupiravir poate fi administrată pacienţilor cu risc crescut şi simptomaticilor. În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente a aprobat medicamentul la finalul anului 2021 pentru a fi utilizat de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu Covid-19.

Medicamentul antiviral al Merck, dezvoltat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, s-a dovedit că reduce spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic la care au participat pacienți cu risc ridicat, aflaţi la începutul bolii.

*Notă: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

COVID exista în Europa cu MULTE săptămâni înainte de diagnosticarea primului caz, conform unui studiu din Norvegia

Publicat

în

COVID exista în Europa cu MULTE săptămâni înainte de diagnosticarea primului caz, conform unui studiu din Norvegia

COVID exista deja în Europa cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri confirmate, susține un studiu norvegian. Studiul a fost posibil în Norvegia pentru că aici sunt stocate eșantioane de sânge prelevate de la femei însărcinate.

Oamenii de știință de la Spitalul Universitar Akershus de lângă Oslo au identificat un rezultat pozitiv la coronavirus într-o probă de sânge prelevată de la o femeie însărcinată la 12 decembrie 2019 și spun că aceasta a fost probabil infectată la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie, scrie Mediafax.

„Descoperirile noastre schimbă istoria epidemiei de coronavirus atât în Norvegia, cât și în lume”, a declarat Anne Eskild, profesor și medic șef la Akershus. „De fapt, am găsit patru din cele 1.500 de teste efectuate pe femei însărcinate care au fost pozitive înainte ca primul caz din Franța să fie diagnosticat”, a declarat ea pentru Euronews.

Electrica Furnizare Discount

Cazuri similare pneumoniei au fost identificate în Wuhan, China, în decembrie 2019, iar pe 12 ianuarie 2020 autoritățile chineze au împărtășit secvența genetică a noului coronavirus. Potrivit Eurosurveillance, primele trei cazuri europene au fost confirmate în Franța la 24 ianuarie 2020, după simptome apărute cu doar câteva zile mai devreme.

În mai 2020, s-a raportat că un alt pacient francez, tratat pentru pneumonie în spital la 27 decembrie 2019, a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Profesorul Eskild spune că cercetările sale arată că virusul exista cu mult înainte de aceste cazuri din Franța: „concluzia este că, din moment ce femeile din zona noastră provin din toată lumea, este posibil ca virusul să se fi aflat peste tot în lume înainte ca autoritățile din China să anunțe epidemia”.

În Norvegia, tuturor femeilor însărcinate li se prelevează probe de sânge pentru a se verifica dacă au infecții cu transmitere sexuală. Probele sunt păstrate în mod anonim, în scopul monitorizării unor potențiale boli infecțioase și, prin urmare, au fost puse la dispoziția cercetătorilor care au analizat originile răspândirii COVID-19 în națiunea nordică. „Probabil că sunt puține alte țări care au acces la eșantioane de sânge stocate la nivel de populație și, prin urmare, există puține sau deloc alte studii retrospective”, explică Eskild. Descoperirile echipelor au fost publicate în revista Cambridge University Press epidemiology and infection.

Citește mai mult

Actualitate

Elev de numai 20 de ani, DECEDAT, după ce i s-a făcut rău la școală. A ieșit din izolare în urmă cu o zi

Publicat

în

Elev de numai 20 de ani, DECEDAT, după ce i s-a făcut rău la școală. A ieșit din izolare în urmă cu o zi

Un elev de numai 20 de ani a decedat după ce i s-a făcut rău în internatul unei școli profesionale din Dorohoi.

Tânărul de 20 de ani fusese depistat cu COVID-19, iar marți a ieșit din perioada de izolare impusă de lege. Elevul s-a întors la școală, însă i s-a făcut rău, iar colegii au sunat la 112.

Electrica Furnizare Discount

O ambulanță l-a preluat și l-a transportat la Spitalul din Dorohoi. Acolo, însă, tânărul a intrat în stop cardio-respirator.

Din primele informații, se pare că elevul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar coronavirusul i-ar fi agravat problemele.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a putea stabili decesului.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare