Rămâi conectat

Actualitate

Manifestări de Ziua Mondială a Turismului – Alba Iulia, 27 septembrie 2012 – la spațiile RYMA

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba anunță că mâine, 27 septembrie 2012, se sărbătorește Ziua Mondială a Turismului. Este un eveniment dedicat exclusiv turismului, organizatori fiind Consiliul Județean Alba, Asociația RYMA și Serviciul Public Județean SALVAMONT Alba.

“Dintre toate motivele pentru care turismul merită sărbătorit, îl vom pomeni pe cel mai important: bucuria că ne înconjoară zeci, poate chiar sute de locuri și momente bune de luat în seamă, de vizitat, de aprofundat și de fotografiat. Turismul înseamnă călătorie, comunicare, cunoaștere, provocare, el înseamnă sănătate și voință. Și, mai presus de toate, el înseamnă marketing, deschidere și viziune. Indiferent dacă vorbim de catedrale, de ruine, de evenimente, de ritualuri tradiționale sau de personalități, turismul este și va fi întotdeauna un domeniu în care oricine are acces. Este o lume verde, o lume pe care județul Alba o conține și cu care se mândrește.

Sărbătorirea acestei zile are, în 2012, particularități vrednice de luat în seamă. Una dintre ele constă în faptul că va fi pentru al treilea an la rând când cercurile școlare de turism din județul Alba vor participa la eveniment. Vorbim, aici, despre Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia și Colegiul Tehnic Aiud. De asemenea, încă două școli și-au anunțat implicarea (fiind totodată viitoare participante la acest proiect al cercurilor de turism, coordonat de Consiliul Județean Alba), și anume Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și Grupul Școlar Industrial „Corneliu Medrea” Zlatna.

Progamul zilei de mâine va conține exerciții demonstrative ale salvamontiștilor, expoziții foto pe teme turistice și o întâlnire cu celebrul explorator David Neacșu, prilej cu care acesta ne va împărtăși experiențele sale. Ziua se va încheia cu un concert al folkistei Alina Manole.

Ziua de 27 septembrie reprezintă data la care, în anul 1970, s-a adoptat Statutul Organizației Mondiale a Turismului. Începând cu anul 1980, această zi a fost celebrată în fiecare an, ca fiind Ziua Mondială a Turismului”, se arată în comunicatul remis presei de Consiliul Județean Alba.

Manifestările încep la ora 16.30, în Spațiile RYMA!

 

Program:

16.30 – Exerciţiu demonstrativ Salvamont Alba (panou de cățărare și stand de prezentare a echipamentului)

18.15 – Cuvânt de deschidere

18.30 – Vernisajul expoziţiei foto „Tabără Padiş 2012”

19.00 – Vernisajul expoziţiei „Părţi din mine” a artistului Mihai Pâslariu din Timişoara

19.30 – David Neacşu – „Poveştile unui explorator”

20.00 – Concert Alina Manole

foto: spațiile RYMA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea