Rămâi conectat

Actualitate

Mama fetiței ucise la Arad, găsită arsă pe un câmp, nu a raportat decesul și l-a consolat pe concubin. Acesta i-ar fi spus că totul a fost un accident

Publicat

în

Mama fetiței ucise la Arad, găsită arsă pe un câmp, nu a raportat decesul și l-a consolat pe concubin. Acesta i-ar fi spus că totul a fost un accident

Mama fetiței ucise la Arad nu a raportat decesul acesteia. Criminalul care îi era concubin de 1 an și jumătate i-a spus că fetița de 4 ani a căzut în baie, s-a lovit la cap și a murit în urma loviturii, după care i-a dus trupul neînsuflețit pe câmp, relatează Aradonline și Realitatea. Mama nu a sunat la Poliție pentru a sesiza cele întâmplate pentru că iubitul i-a spus că se va preda marți dimineața. Luni seara, Poliția l-a ridicat pe bărbat. Femeia tocmai ieșise din spital unde născuse.

Criminalul în vârstă de 23 de ani a fost reținut luni seara. În cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut fapta. Tânărul a povestit că l-a lăsat pe băiatul de 3 ani al concubinei la bunici și s-a dus la spital deoarece iubita sa fusese externată. Pe drumul spre casă femeia i-a spus că îi este dor de copii și că vrea să îi vadă. Concubinul femeii nu a mai putut ascunde dispariția micuței și i-a mărturisit că a avut loc un accident în baie, prezentându-i femeii versiunea pe care a spus-o inițial și în fața anchetatorilor.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: INFIORĂTOR: Tatăl vitreg a recunoscut că a ucis-o pe fetița de 4 ani, din Arad. Motivul: Era agitată

Potrivit surselor Realitatea, femeia chiar l-a consolat pe criminal în momentul în care a aflat că fetița ei ar fi murit accidental. Parchetul Tribunalului Arad a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că sâmbătă seară un procuror criminalist a fost sesizat că în cartierul Bujac din municipiul Arad,în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un picior (laba piciorului), parţial carbonizat.

Citește și: FOTO| Momentul reținerii criminalului fetiței omorâte în Arad, găsită arsă pe câmp. Bărbatul a fost găsit dormind liniștit

În urma unui apel la 112, lucrători de poliţie judiciară au mers la faţa locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. Procurorii au mai spus că, la aproximativ 50 de metri de locul unde a fost găsit piciorul, a fost descoperit şi cadavrul copilei: „La o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri”.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul Tribunalului Arad și a fost începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de omor și profanare de cadavre sau morminte. Luni, s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

sursa: hotnews.ro

Publicitate

Actualitate

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Publicat

în

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

”Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online.

”Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Electrica Furnizare Discount

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

Potrivit OMS, cazurile sunt în creştere în prezent la toate categoriile de vârstă, „cele mai mari rate de infectare fiind observate în prezent în rândul copiilor de 5-14 ani”.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Publicat

în

PEDEPSE mai aspre pentru cei care agresează pădurarii: Legea, adoptată de Camera Deputaților

Un proiect de lege potrivit căruia infracţiunea de ultraj asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu să fie sancţionată cu pedepse majorate cu jumătate, la fel ca în cazul poliţiştilor şi jandarmilor, a fost adoptat, marţi, de către Camera Deputaţilor. S-au întregistrat 290 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Proiectul de lege – iniţiat de senatorul UDMR Tánczos Barna, ministrul Mediului – modifică alin.(4) al art.257 din Legea nr.286/2009 Codul penal, în sensul stabilirii drept variantă agravată a infracţiunii de ultraj a săvârşirii faptelor prevăzute la art.257 alin.(1)-(3) asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii.

„Faptele de ultraj comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”, prevede textul adoptat.

Electrica Furnizare Discount

Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Publicat

în

Doar 16 cazuri, confirmate la testul PCR, dintre elevii pozitivi la testele pe bază de salivă: 22 de cazuri au fost infirmate

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis, marți, că doar 16 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2 la testarea RT-PCR. Elevii ieșiseră pozitivi după ce li s-au luat probe din salivă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că la nivel național, până la această oră, au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri identificate pozitiv prin teste pe baza de salivă.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL| Testele de salivă în școli: Primul CAZ POZITIV în Alba, depistat printre elevi. În ce localitate a fost înregistrat

Alte 22 de cazuri au fost infirmate prin teste PCR.

Electrica Furnizare Discount

Pentru restul testelor nu au fost încă raportate rezultatele.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare