Rămâi conectat

Actualitate

Majorarea salariului minim la 1.900 de lei va duce la ”explozia” valorii punctului de amendă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșterea salariului minim brut pe economie, în 2018, de la 1.450 lei la 1.900 de lei va duce la majorarea amenzilor de circulație pentru că valoarea punctul de amendă se calculează în funcție de salariul minim.

Potrivit legislaţiei rutiere, un punct de amendă – care este diferit de punctul de penalizare – pentru încălcarea regulilor de circulaţie reprezintă 10% din valoarea salariului minim. Din februarie 2017, cand guvernul a decis ultima majorare a salariului minim brut, la 1450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei.

De la 1 ianuarie 2018, după noul salariu minim brut, punctul de amendă va fi 190 de lei.

Codul rutier grupează sancțiunile, aproape 170 la număr, în patru clase pentru persoanele fizice. Pentru clasa I se aplică 2-3 puncte de amendă, pentru clasa a II a se aplică 5-6 puncte de amendă, pentru clasa a III se aplică 6-8 puncte de amendă, iar pentru clasa a IV a  se aplică 9-20 de puncte de amendă.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea