Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

MAJORAREA pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Ce procent avansează ministrul Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MAJORAREA pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Ce procent avansează ministrul Muncii

În cursul serii de duminică, 9 octombrie, ministrul Muncii, Marius Budăi confirmat creșterea pensiilor de la 1 ianuarie și a declarat, la RTV, că procentul de majorare a pensiilor va fi de minimum 10 la sută. „Vrem ca pe viitor să avem și alte măsuri”, a adăugat ministrul PSD al muncii.

„Noi, PSD, când am anunțat planul nostru de măsuri, am spus că cel puțin 10%. În urma unor analize extrem de serioase, s-a decis că va fi de cel puțin 10 la sută de la 1 ianuarie”, a spus Marius Budăi, întrebat despre procentul de majorare a pensiilor.

Totodată, cu același procent va crește și pensia socială minimă, care acum este de 1.000 de lei, a adăugat ministrul.

Demnitarul a promis că în funcție de bugetul pe 2023 sunt posibile și alte măsuri pentru sprijinul românilor, fără să detalieze: „Lucrăm la bugetul pe anul 2023 și vom discuta în coaliție măsurile, dar PSD vrea ca pe viitor, în funcție de evoluția situației economice și sociale, să avem și alte măsuri”.

Afirmațiile sale vin în contextul în care premierul și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat pe 3 octombrie că Partidul Național Liberal a decis că procentul maxim cu care vor fi majorate pensiile este de 11%.

Ce spune legea despre majorarea pensiilor

Potrivit legii, inflația de referință care trebuie luată în calcul pentru majorarea pensiilor la 1 ianuarie 2023 trebuie să fie cea din 2021, adică 5,1%, deși în prezent este de 15,32%.

Totuși, ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, a declarat că Guvernul va „face mai mult decât spune legea”. Liberalii l-au acuzat apoi, într-o ședință privată, că ia decizii fără să se consulte în prealabil în coaliție și i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită.

În România sunt 4.794.670 de pensionari, iar pensia medie lunară este de 1.733 de lei, conform datelor oferite de Casa Naţională de Pensii Publice pentru luna iulie 2022.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea