Majorarea impozitului pe proprietate se amână: Sistemul „e-Proprietatea” va fi implementat abia în 2026
Majorarea impozitului pe proprietate se amână: Sistemul „e-Proprietatea” va fi implementat abia în 2026
Creșterea impozitului pe proprietate, bazată pe un nou sistem de evaluare, se va amâna. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat într-un interviu pentru Profit.ro că implementarea sistemului „e-Proprietatea”, prevăzută inițial pentru 1 ianuarie 2025, va fi amânată până la începutul anului 2026.
Citește și: e-Proprietatea: Cum va schimba noul sistem digital evaluarea și impozitarea proprietăților în România
Sistemul „e-Proprietatea” are ca scop digitalizarea și modernizarea procesului de impozitare, permițând calcularea impozitului pe baza valorii reale de piață a imobilelor. Această schimbare ar putea conduce la creșteri semnificative ale impozitelor în zonele cu prețuri ridicate, cum ar fi București, Cluj sau Constanța, în timp ce în zonele cu dezvoltare economică mai redusă impozitele ar putea scădea.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) include acest sistem printre obiectivele sale, subliniind importanța digitalizării serviciilor publice. Cu toate acestea, Marcel Boloș a menționat că, având în vedere complexitatea implementării, termenul de finalizare este puțin probabil să fie respectat, fiind propus un nou termen de 1 ianuarie 2026.
Ministrul a asigurat că schimbările nu vor afecta modul în care proprietarii interacționează cu primăriile. Noul sistem va gestiona toate aspectele legate de impozitare, inclusiv declararea, calcularea și urmărirea plăților, fără a modifica interacțiunea directă cu autoritățile fiscale locale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Cristian Păun: „Trăim pe caiet, amanetând viitorul copiilor noștri”. România a mai împrumutat 5 miliarde de euro, într-o singură zi
Cristian Păun: „Trăim pe caiet, amanetând viitorul copiilor noștri”. România a mai împrumutat 5 miliarde de euro, într-o singură zi România a împrumutat, ieri 19 septembrie 2024, aproape 5 miliarde de euro de pe piețele internaționale cu trei emisiuni de obligațiuni, pe 7 și 20 de ani în euro, precum și una în dolari, pe […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi