Rămâi conectat

Curier Județean

Maidanezii Cugirului adunaţi de primărie, revendicaţi de localnici

Publicat

în

De mai bine de o lună de zile, adminstraţia locală din Cugir continuă eforturile de rezolvare pe cât posibil a problemei câinilor comunitari. O situație deloc simplă care presupune destule dificultăţi, inclusiv de natură financiară.

Primăria se străduieşte, după cum am constatat la faţa locului, să respecte prevederile legale în conformitate cu Legea nr 155\2001, încercând să asigure minimum de condiţii pentru nevinovatele patrupede fără stăpân. În acest sens, într-un spaţiu aparţinând fostelor grajduri de animale ale UM Cugir au fost amenajate un număr destul de mare de cuşti, la dimensiunile standard, prevăzute de lege, în care câinii sunt repartizaţi după sexe și talie, iar condiţiile de igienă și curăţenie sunt în mare parte asigurate tot în baza unor reguli prevăzute de amintitul act normativ.

Aici, animalele sunt supuse unor operaţii de dezinfecţie și sterilizare de către persoane cu atribuţii și de către un medic de specialitate. Celor aproape 40 de animale aflate în padocul improvizat de autoritățile locale nu le lipseşte nici hrana și nici condițiile minime de conviețuire, primăria îngrijindu-se ca acestea să dispună de alimentaţia corespunzătoare, specială pentru câini cu produse achiziționate din unităţile comerciale.

Electrica Furnizare Discount

Cu toate acestea, administraţia locală se confruntă cu o serie de reacţii venite din partea unor așa-zise asociații de protecţie a animalelor dar și din partea unor localnici care au trimis primăriei mai multe scrisori prin care îşi arată nemulţumirea faţă de felul cum sunt prinse şi tratate animalele. Unii dintre cetăţeni acuză felul brutal în care maidanezii ar fi luaţi de pe strada, deşi această operaţie se face de către o firmă de ecarisaj din Simeria, care susține că metodele folosite sunt cele mai corecte și nu aduc suferinţă câinilor.

Există de asemenea, persoane care se deplasează la locul unde sunt închise animalele și care revendică anumiţi câini, susținând că aceștia le-ar aparţine și pe care doresc să-i ducă acasă. Or, acest lucru nu se poate realiza, spun edilii locali, atâta timp cât cei cu astfel de pretenţii nu prezintă niciun document în acest sens, și care probabil nu doresc decât ca animalele să ajungă din nou pe stradă.

Am văzut însă și localnici, al căror nume au dorit să nu le fie făcut public, care aproape zilnic le duc câinilor, hrană cumpărată, din magazine comerciale sau resturi de la carmangeriile din oraș și care permanent sunt interesați de soarta acestor patrupede. Din discuţiile purtate cu mai mulţi cugireni am constatat că acțiunea începută înseamnă în opinia lor un pas important (deși numărul câinilor adunați e mult prea mic), menit să conducă la rezolvarea unei mari probleme acute cu care se confruntă localitatea. Dar, acest demers trebuie, după cum preciza primarul Adrian Teban, sprijinit și de comunitatea locală.

Constantin PREDESCU

Publicitate

Curier Județean

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Publicat

în

Avertismentul meteorologilor pentru acest weekend: Vreme caniculară cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Dinu Mărășoiu, meteorolog, a discutat referitor la vremea din timpul weekend-ului din punctul de vedere al temperaturilor.

Citește și: Cum va fi VREMEA în luna august 2021. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni

„Codurile se mențin pe parcursul întregului weekend, temperaturile ajung până la 40 de grade. În cea mai mare parte a țării vorbim de vreme caniculară. Pentru astăzi tempurarile vor fi temporar accentuate în special în zonele montane unde se vor manifestă descărcări electrice. În cursul weekendului acesta e tabloul, la câmpie rămânem cu cer variabil, fără fenomene, puțîn vânt, ușoare intensificări și cam atât. Nu au de ce să își facă probleme cei care sunt pe litoral.

Electrica Furnizare Discount

O vreme bună pe litoral, din când în când vânt, însă nu la viteze mari, soare, destul de incofortabil din cauza umezelii produse de apă marii. La munte preferăm dimineatile, până spre orele 13-14, ulterior apar dezvoltări și intensificări ale vântului dar în ansamblu e o vreme normală.

La nivel de arie restrânsă sau izolată pot să apară, greu de spus în care județ, pe măsură ce adunăm materiale putem să venim și cu precizări”, a declarat meteorologul la Realitatea PLUS.

Sursa: realitatea.net

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Publicat

în

VIDEO | Un urs a fost surprins la liziera pădurii de la Piatra Craivii

Apariția urșilor nu pare să mai mire pe nimeni. Un exemplar a fost surprins de curând la liziera pădurii de la Piatra Craivii. Acesta nu părea deloc deranjat de prezența oamenilor. Urșii încep să se apropie tot mai mult și mai des, iar o soluție înspre rezolvarea acestei probleme pare a fi departe de a fi găsită.

sursa video Facebook : A.Buciuman

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Publicat

în

Singurul student care a reuşit să intre cu media 10 la Automatică şi Calculatoare: „Mai am multe de învăţat“

Bogdan Dumitrescu, din Târgu Jiu, este singurul candidat din România care a intrat în acest an cu media 10,00 de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Politehnicii din Bucureşti, considerată cea mai dificilă din ţară.

Acesta a obţinut media 10 la Bacalaureat, la care s-au adăugat notele perfecte obţinute la admitere, la Informatică şi Matematică. Bogdan a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

„Rezultatul obţinut la Bacalaureat nu a avut un procentaj atât de mare în media de admitere, astfel că chiar şi după Bacalaureat m-am pregătit serios în cele trei săptămână rămase până la admitere, pentru că 20% cât a contat rezultatul de la Bacalaureat nu a fost un procentaj atât de mare, iar diferenţa ar fi făcut-o admiterea.

La examenul de admitere mi s-a părut că la Matematică a fost destul de uşor, dar la Informatică au fost subiecte mai interesante. Nu este doar punctul meu de vedere, ci şi altora, care au confirmat că a fost mai dificil la Informatică. Sunt fericit că am reuşit să obţin acest rezultat. Eu m-am pregătit pentru orice tip de subiecte. Mi-a dorit această medie, pentru că sunt un perfecţionist“, ne-a explicat Bogdan cum a reuşit să obţină media 10 la Admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Mai am multe de învăţat“

Bogdan a mai fost admis la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Politehnica din Timişoara. El a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, pentru că vrea să înveţe mai multe despre domeniul Informaticii. „Am dorit să merg la Politehnică pentru că sunt patru ani şi consider că mai am multe de învăţat, sunt mai multe ore şi a mai multe de învăţat.

O să fie un nou început. Contează cel mai mult în continuare cum o să mă pregătesc. Evident, şi cunoştinţele dobândite în timpul liceului contează foarte mult şi constituie o bază în pregătirea mea. Am ales Informatica, pentru că dintre toate opţiunile pe asta m-am pliat cel mai bine şi asta îmi doresc să fac toată viaţa“.

„Este cea mai grea facultate din România“

Flavius Boian a fost profesorul de Informatică al lui Bogdan Dumitrescu şi, în acelaşi timp, este şi directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Acesta a precizat că Bogdan a reuşit să progreseze foarte mult.

„Este unul dintre copiii cu care am participat la multe concursuri şi l-am implicat în toate proiectele pe care le-am avut. Este un copil care mereu a progresat, începând cu clasa a IX-a. La început nu a stat foarte bine cu încrederea, pentru că din generaţia lui erau colegi care începuseră mai demult să studieze Informatică. A fost la concursuri în care i-a depăşit pe cei mai buni dintre cei buni. A înţeles că locul lui este acolo între ei şi că nu trebuie să fie tot timpul locul I. Din punctul meu de vedere, Facultatea Automatică şi Calculatoare pe care şi-a ales-o este cea mai grea de absolvit din România. Unul dintre motive este că până acum doi ani se susţinea admitere la Fizică şi Matematică, şi nu la Informatică, însă apoi aveau de susţinut o materie nouă“, spune profesorul Boian.

sursa: adevarul.ro

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare