Rămâi conectat

Curier Județean

LUNI: Seminarul judeţean „OFFICE- Oferta formativă îmbunătăţită pentru centre eficiente ”, la Alba Iulia

Publicat

în

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba împreună cu partenerii transnaţionali italieni implicaţi în implementarea proiectului „Oferta formativă îmbunătăţită pentru centre eficiente – OFFICE” vor organiza în data de 18 noiembrie 2013 seminarul judetean „OFFICE- Oferta formativă îmbunătăţită pentru centre eficiente” POSDRU. Seminarul se va desfăşura la Hotel Cetate, Str. Unirii nr. 3,  începând cu ora 12.00.

La eveniment sunt invitaţi să participe angajați ai serviciului public de ocupare, lectori si cursanti care au participat la cele 6 cursuri pilot din etapa de testare, furnizori de formare, agenți economici, scoli, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor, primaria si consiliul local si judetean, persoane aflate in căutarea unui loc de munca si presa locala.

Proiectul OFFICE este un proiect strategic, implementat de către Agenția Naționala pentru Ocuparea Forței de Muncă, la nivel național, în toate centrele proprii de formare apartinand de agențiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă proiectarea, elaborarea, experimentarea si modelarea unui pachet inovativ de servicii de formare bazat pe limbajul competentelor, aliniat la recomandările Uniunii Europene. Prin cresterea capacitatii celor 23 de centre proprii de formare de a oferi programe de formare de calitate înaltă, se realizeaza: dezvoltarea knowhow-ului organizatoric si metodologic necesar in scopul de a oferi somerilor o sansa in plus de valorificare a oportunitatilor de angajare, o mai buna pozitionare pe piata a serviciillor de formare si a serviciilor integrate cu politicile active de munca oferite de AJOFM si Centrele lor de formare, cresterea capacitatii de analiza si reactie la evolutia pietei muncii, instaurarea unor raporturi de colaborare (networking) cu toate structurile interesate de dezvoltarea competentelor persoanelor si angajatilor, de activitati de formare si de ocupare.
Contribuția la obiectivul general al POSDRU se realizează prin îmbunătăţirea capacitații ANOFM de a oferi clienților săi, prin intermediul pachetului inovativ de servicii formative bazate pe dezvoltarea competentelor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca utilizand metodologii active de invatare, oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe piaţa muncii. Prin testarea, modelarea si transferul acestui pachet catre toti actorii implicati, se demonstreaza si disemineaza pe scara larga rezultatele obtinute ale unor servicii integrate de formare, invatare, ocupare, adaptate la nevoile locale.

Proiectul este implementat în parteneriat cu ISFOL (Istituto per lo Sviluppo della Formazione Professionale dei Lavoratori, Institutul national italian pentru Dezvoltarea Formării Profesionale a lucrătorilor), Provincia di Perugia (o instituţie publică locală de nivel intermediar între Regiune şi Primărie) IF Italia Forma (firma privata fondată în 1987, ce are ca obiect de activitate calificarea şi perfecţionarea resurselor umane şi a organizaţiilor), SFCU (Sistemi Formativi Confindustria Umbria, desfăşoară o activitate acreditată de formare şi consultanţă) si UDS (Universita dei Sapori, mare centru privat de formare profesionala in domenii Ho.Re.Ca, turism si distributie alimentara in Italia)

Grupul ţintă:
– 23 de centre proprii de formare ale agentiilor teritoriale şi 170 de persoane angajate ale serviciului Public de Ocupare.
– 180 de șomeri cuprinsi in cele 6 cursuri de formare pilot care au fost testate.
Durata proiectului este de 36 de luni, iar valoarea financiară este de 20.329.596 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Nouă proiecte depuse de primăria Câmpeni pe Programul PNRR: Ce se va face în oraș cu cei peste 3.4 milioane de euro

Publicat

în

Nouă proiecte depuse de primăria Câmpeni pe Programul PNRR: Ce se va face în oraș cu cei peste 3.4 milioane de euro

Primăria Orașului Câmpeni a depus nouă proiecte în cadrul Programului PNRR, componenta C10 – Fondul Local. Valoarea totală a proiectelor depuse este de 3.455.348,12 de euro, finanțate prin componenta C10 – Fondul Local.

1. Elaborare Plan Urbanistic General/PUG Oraș Câmpeni/16.05.2022 – valoare 104.000 euro
2. Elaborare Plan de Mobilitate Urbană Durabilă/PMUD Oraș Câmpeni/16.05.2022 – valoare 55.000 euro
3. Construire complex de locuințe pentru specialiști din sănătate și învățământ, în orașul Câmpeni/06.06.2022 – valoare 734.037,12 euro
4. Implementarea sistemului integrat de management al relației cu cetățenii, optimizarea și automatizarea fluxurilor interne ale Primăriei Orașului Câmpeni, județul Alba/24.05.2022 – valoare 482.551 euro
5. Renovarea energetică moderată a clădirii administrative Piață Câmpeni/06.06.2022 – valoare 135.000 euro
6. Reabilitarea moderată a clădirilor Colegiului Național ,,Avram Iancu” Câmpeni – Internat și Cantină/30.06.2022 – valoare 554.840 euro
7. Reabilitarea moderată a clădirilor Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni – Clădire Școală, Atelier și Internat/29.06.2022 – valoare 974.600 euro
8. Reabilitarea moderată a clădirii publice – Imobil strada Moților, nr. 2/29.06.2022 – valoare 66.440 euro
9. Reabilitarea moderată a clădirii Școlii Gimnaziale Câmpeni – Corp B, strada Transilvaniei, nr. 4/30.06.2022 – valoare 198.880 euro

De asemenea, orașul Câmpeni are alocate fonduri pentru Stații de reîncărcare autovehicule electrice, cu o valoare totală de 150.000 euro.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Polițiștii și jandarmii din Alba, prezenți la Ziua Rozelor: Au discutat cu peste 300 de persoane despre importanța unei educații preventive

Publicat

în

FOTO| Polițiștii și jandarmii din Alba, prezenți la Ziua Rozelor: Au discutat cu peste 300 de persoane despre importanța unei educații preventive

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmii au fost prezenți la Ciumbrud unde au desfășurat activități informativ preventive dedicate participanților la Ziua Rozelor.

La data de 2 iulie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Avram Iancu” Alba, au organizat o activitate informativ – preventivă în parcul dendrologic al Liceului Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” din Ciumbrud, dedicată participanților la Ziua Rozelor.

Polițiștii și jandarmii au discutat cu peste 300 de persoane, minore și adulte, despre importanța unei educații preventive, pentru a nu se ajunge la victimizarea din infracțiuni sau la consumul de substanțe cu efect psihoactiv.

Elit - Gustul Desăvârșit

Scopul acestor acțiuni este conștientizarea consecințele dependenței de droguri, privită din punct de vedere social, psihologic, juridic, dar și al sănătății, iar mesajele se adresează, atât părinților, care au un rol fundamental în construirea personalității copiilor cât și tinerilor, care sunt la vârsta la care, sub influența anturajului sau din curiozitate pot face alegeri greșite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Inconștienți pe șoselele din Alba: Șoferi beți, fără permis sau cu numere expirate, prinși de polițiști

Publicat

în

Inconștienți pe șoselele din Alba: Șoferi beți, fără permis sau cu numere expirate, prinși de polițiști

Polițiștii din județul Alba au depistat în trafic mai mulți șoferi care s-au abătut de la normele de siguranță în trafic, astfel au fost prinși trei șoferi care se aflau sub influența băuturilor alcoolice, un șofer cu permisul de conducere suspendat și unul care circula cu numerele roșii expirate.

La data de 2 iulie 2022, în jurul orei 03,15, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Câlnic, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 iulie 2022, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Vânătorilor din municipiu, au depistat o femeie de 39 de ani, din comuna Ciugud, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism a căriu autorizația provizorie de circulație era expirată din luna octombrie 2021.

Față de conducătoarea auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 1 iulie 2022, în jurul orei 21,00, polițiștii din Câmpeni au depistat un bărbat de 32 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 75, având permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

La data de 2 iulie 2022, în jurul orei 17,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat un tânăr de 27 de ani, din Galda de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Galda de Sus, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 3 iulie 2022, în jurul orei 00,20, polițiștii din Cugir au depistat un bărbat de 46 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Griviței din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare