Rămâi conectat

Politică Administrație

LUNI: Ședință extraordinară la CL Alba Iulia – 10 consilieri vor taxe și impozite la nivelul din 2012

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zece aleși locali din PNL, PSD și PPDD au solicitat secretarului Primăriei Alba Iulia să convoace pentru luni, 14 ianuarie 2013, de la ora 11.00, o ședință extraordinară de consiliu local în care să se supună spre dezbatere și aprobare proiectul de hotărâre prin care se propune revocarea HCL nr.2/2013 și menținerea impozitelor și taxelor locale la nivelul anului 2012.

Cererea a fost semnată de liberalii Gabriel Pleșa, Simone Albani, Rareș Buglea, Daniel Zdrînc și Vasile Petric, social-democrații Crișan Vasile, Ovidiu Jidveian, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan și de reprezentantul PPDD, Dorin Pocol.

Reamintim că hotărârea de indexare cu 16,05% (în raport cu inflația) – o obligație stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 1309/27 decembrie 2012 a fost adoptată în ședința extraordinară a CL Alba Iulia din 7 ianuarie 2013 iar la acea dată s-au abținut de la vot doar consilierii Gabriel Pleșa, Simone Albani, Rareș Buglea, Daniel Zdrînc și Vasile Crișan. Imediat după ședință liberalii au anunțat că vor ataca Hotărârea CL în contencios administrativ.

*Ce se întâmplă în alte orașe din județ

Deciziile Guvernului privind stabilirea taxelor și impozitelor pe anul 2013, respectiv HG nr.1309.27 decembrie 2012, prin care primăriile sunt obligate să mărească ”dările” și Ordonanța de Guvern emisă două săptămâni mai târziu, care permite administrațiilor locale să hotărască dacă este necesar să le mărească sau să le mențină la nivelul anului 2012, crează situații bizare în consiliile locale și derută în rândul cetățenilor.

Astfel, la Aiud – oraș cu o administrație liberală care a hotărât să mărească respectivele taxe și impozite, consilierii PDL sunt cei care contestă decizia și cer revenirea la cuantumurile de anul trecut.

La Ocna Mureș (oraș cu primar PDL), conducerea primăriei a anunțat deja că dorește să mențină taxele și impozitele la nivelul anului 2012, astfel că va propune în aceeași ședință de consiliu local și mărirea și micșorarea dărilor.

La Cugir (oraș cu primar PNL), taxele și impozitele locale s-au mărit vineri, 11 ianuarie, cu 16,05%, dar decizia este valabilă doar până luni, 14 ianuarie, când, tot într-o ședință extraordinară, se va propune revenirea la cuantumurile din 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea