Ziarul Unirea

Ludovic Orban, înainte de începerea școlii: „Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România”

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, cu mai puțin de o zi înainte de începerea noului an școlar, că are încredere în profesorii din țară și cere părinților să aibă încredere la rândul lor. Acesta a mai adăugat că reînceperea procesului educațional este o necesitate, iar părinții știu acest lucru.

“Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România.

ELIT

Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu DSP-uri, directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Și părinții trebuie să aibă încredere.

Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa, 4 luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care a generat o situație în care este necesară începerea școlilor.

Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil”, a spus Orban, aflat într-o vizită la Călărași.

Prim ministrul recunoaște că lucrurile nu sunt puse la punct în detaliu, dar că orice aspect poate fi remediat.

“Decizia de a începe anul școlar era clară, din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, diferite aspecte care nu sunt perfecte, încă nu au fost puse la punct în detaliu. Orice aspect poate fi remediat.

Am lăsat la latitudinea consiliilor de administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.

Îi rog pe părinți să aibă încredere și să le spună copiilor să respecte măsurile de protecție sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei școli. Trebuie să aibă încredere pentru că este în beneficiul copiilor”, a mai spus el.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419