Ludovic Orban, hotărât să INTERZICĂ exporturile de cereale: „E un adevărat dezmăț”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Țara noastră ar putea interzice exporturile de cereale, până la următoarea recoltă. Anunțul a fost făcut, joi, de premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern, cerându-i ministrului Agriculturii un set de măsuri în acest sens, deoarece „e un adevarat dezmăț pe exporturi”.

Orban a atras atenţia, joi, în şedinţa de Guvern, că proprietarii unor cantităţi însemnate de cereale, din lăcomie, exportă grâu. Ministrul i-a răspuns că sunt gata scrise propunerile.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Nu ne putem permite ca din lăcomia unor proprietari de cantităţi de cereale să trimită la export şi să ne lase fără grâu. Trebuie să luăm măsuri foarte clare, mai ales că din datele pe care le-am primit pe luna martie arată că e un adevărat dezmăţ în materie de export de cereale”, a declarat Orban.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Potrivit ministrul Agriculturii, 700.000 de tone s-au exportat în luna martie.

„Am refacut toata procedura. Am facut apel la tredari sa inceteze cu aceasta…”, a mai zis Adrian Oros.

„Să-mi formulați o solicitare să luăm măsuri. Eu sunt hotărât inclusiv să interzicem exporturile și inclusiv sa facem rechizitii. Noi trebuie să asiguram necesarul de grâu pentru consumul intern până la viitoarea recoltă”, a precizat Orban.

„Avem pregătite textele şi pentru rechiziţii şi pentru suspendare”, a fost răspunsul ministrului Agriculturii.

Surse: Bursa.ro

Darius BUZGURE

Must de Jidvei