Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ludovic Orban a DEMISIONAT din PNL alături de 16 parlamentari liberali: „Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a partidului va veni cu noi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ludovic Orban a DEMISIONAT din PNL alături de 16 parlamentari liberali: „Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a partidului va veni cu noi”

Ludovic Orban, fostul preşedinte al liberalilor și fost premier, a demisionat din PNL, fiind urmat de 16 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

„Demisia nu este un sfârșit, este un început, nu mă las oricâte aluzii am auzit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni cu onoare. Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a partidului va veni cu noi”, a declarat Ludovic Orban.

Printre demisionari se află Ionel Dancă, fost şef al cancelariei guvernului în perioada guvernului Ludovic Orban şi Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii. Acesta din urmă a acuzat actuala echipă a PNL că „a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, care a devenit astfel un partid „nefrecventabil”, informează Agerpres.

Fostul lider liberal a mai spus că gestul său și al celor 16 parlamentari va fi urmat de numeroși alți membri PNL din toate structurile partidului.

Orban anunţase încă de luni decizia de a părăsi partidul.

„Sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intră cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv din România. Azi, PNL și-a negat întreaga istorie. Conducerea a dus partidul într-o fundătură din care nu mai are nicio ieșire. Pentru mine, PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD”, declara Ludovic Orban.

Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Camera Deputaţilor, devenind deputat neafiliat.

Parlamentarii care şi-au înregistrat marţi demisia din PNL, alături de Ludovic Orban sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea