Lucrările de reabilitare la secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului din Alba Iulia vor fi finalizate în noiembrie

Lucrările de reabilitare la secțiile de Chirurgie și Urologie ale Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia vor fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie, a spus, miercuri, șeful secției de Chirurgie, dr. Dan Pahonțiu.

sectia Chirurgie Spital Alba Iulia01Compartimentele sus menționate au intrat, după 40 de ani, într-un proces de reparații capitale. Investiția se ridică la 2.373.000 de lei, iar banii provin de la CJ Alba (1.973.000 de lei) și de la SC Transavia SA (sponsorizare de 400.000 de lei)

ELIT

Lucrările au început în luna decembrie, iar firma care a câștigat licitația se numește SC Domica SRL.

Reabilitarea va fi făcută la standarde europene. Fiecare salon, cât și rezervele, atât de la Chirurgie cât și Urologie, va avea grup sanitar propriu cu duș, toaletă, chiuvetă etc. Se mai are în vedere dotarea saloanelor cu sonerie de apelare la bolnav, veioze, rampe de oxigen şi aspiraţie, amenajarea corespunzătoare a spaţiului de depozitare temporară a deşeurilor, crearea unor boxe pentru materiale de curăţenie şi pentru colectarea – evacuarea deşeurilor medicale, crearea de circuite funcţionale corespunzătoare; asigurarea ariei utile minime per pat de spital în saloanele curente şi rezerve; reabilitare şi înlocuirea (unde este cazul) a instalaţiilor: sanitare, termice, electrice, sistem detecţie incendiu, instalaţii gaze medicale, etc.

Mihail David - 2020

Secţia Chirurgie funcţionează cu un număr de 60 de paturi, iar Compartimentul Urologie funcţionează cu un număr de 20 de paturi.

În ultimii ani, la Spitalul din Alba Iulia au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...