Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări de reabilitare la drumul comunal care desparte Daia Română de Ciugud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DC 306 Daia Română – Ciugud, în lungime de circa 5,5 km va fi transformat în drum de trafic greu cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și din alocări de la Consiliul Județean Alba. Pe teritoriul administrativ al comunei Ciugud lucrările au început deja.

2,2 km se găsesc pe raza comunei Daia Română și 3,3 km pe raza comunei Ciugud. Drumul a fost asfaltat în urmă cu ani de zile cu ajutorul fondurilor europene, însă acum se dorește lărgirea și consolidarea lui astfel încât să suporte și trafic greu.

Potrivit primarului comunei Daia Română, Visarion Hăprian, termenul de execuție a lucrărilor este de 3 luni, însă începerea acestora, pe teritoriul administrativ al comunei Daia, a fost amânată pentru luna martie 2019.

”Deși am semnat contractul ieri, am stipulat că lucrările vor începe doar în martie 2019. Dacă am da acum drumul lucrărilor ar însemna să închidem drumul și astfel am îngreuna traficul, având în vedere că DC 306 este foarte uzitat de cei care vor să ocolească aglomerația de pe DN1, din zona Sebeș – Lancrăm. Până în martie am estimat că se va deschide cealalată rută prin care poate decongestiona traficul de pe DN1, și anume DJ 107 Vurpăr – Pîclișa”, a precizat edilul din Daia Română.

În ceea ce privește cei 3,3 kilometri, de pe teritoriul comunei Ciugud, lucrările au început deja. Se lucrează la terasamente, se va turna balast stabilizat, iar la anul se va așterne asfalt.

Comuna Daia Română este formată dintr-o singură localitate, Daia, și se găsește la 26 de km de Alba Iulia și la 10 km de Sebeș. Conform proiectului, lungimea traseului amenajat este de 2200 metri, lăţimea părţii carosabile între 4,50 – 5,50 metri iar lăţimea platformei între 5,50 – 6,50 metri.

YouTube video

[nggallery id=6112]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea