Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Lucrări ample de modernizare a străzilor în Loman: Licitația pentru proiectare și asistență tehnică, lansată recent în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria comunei Săsciori a lansat de curând în SEAP o licitație pentru atribuirea contractului având ca obiect servicii de proiectare-faza proiect tehnic și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul: “Modernizare străzi în sat Loman, comuna Săsciori”. Valoarea estimată a proiectului este de 1.355.178,08 lei, fără TVA.

Din punct de vedere geografic, obiectul acestei investiții se află situat în sudul județului Alba, într-o frumoasă zonă colinara. Comuna Săsciori este situată pe cursul inferior și mijlociu al Văii Sebeșului, cunoscută și sub denumirea de Valea Frumoasei, fiind una dintre cele mai atrăgătoare și pitorești văi carpatice situată în partea centrală a Carpaților Meridionali.

Structura rutieră cuprinde unele pietruiri de regulă contaminate, pe alocuri erodate de apa de șiroire, fiind deci discontinue și fără partea fină necesară pentru împănare. Sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale este asigurat doar partial: șanțuri longitudinale neprotejate și cu secțiune necorespunzătoare. Șanțurile sunt în general înierbate. Lipsesc podețele de descărcare în corpul drumului, iar cele existente sunt colmatate sau nu au diametrul necesar pentru a putea prelua integral apele pluviale.

Traseul drumurilor cercetate pune probleme tehnice din cauza amprizei reduse, a prezenței locale a rocii de bază și tot local din cauza apei subterane.

Actuala stare a drumurilor din comuna Săsciori nu numai ca generează o stare de disconfort locuitorilor din comună, dar prezintă un real pericol igienico-sanitar, atât pe timp uscat, cat si pe timp ploios. În perioadele de anotimp cu precipitații abundente și la averse, apa șiroiește pietruirea în zonele cu pante mari sau stagnează pe partea carosabilă, producând bălți și gropi, având efect negativ asupra locuințelor (din zonă), este afectată siguranța si confortul circulației, și produc pagube materiale importante.

Lucrări la sistemul rutier:

Se vor executa următoarele tipuri de lucrări la sistemul rutier si anume:
Asternerea unui strat din balast de 30 cm
Asternerea unei folii de polietilena.
Asternerea unui strat de BcR 4.0 cu grosimea de 20 cm.

Se vor executa următoarele tipuri de lucrări pentru realizarea acostamentelor:
Strat de fundație din piatra sparta – 25 cm

Se amenajeaza platforme de incrucisare, cu o structura rutiera identica cu structura sistemului rutier la drumului, avand o lungime de 15m cu racordări de 5m pe ambele parti. Acestea sunt in nr. de 2 si sunt localizate pe strada Dusila 3.

Amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale se va face la cererea beneficiarului. De o lunaime de
10m.

Pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale s-au proiectat șanțuri din beton pereate pentru preluarea debitului mare de apa care poate aparea in urma precipitațiilor. Profilul si dimensiunile adoptate la șanțurilor sunt prezentate mai detaliat in planșa „Profil transversal tip”. Pentru asigurarea continuității scurgerii apelor de suprafața, se amenajeaza accesele la proprietăți utilizandu-se tuburi PEHD250 SN8 iar pentru a descarcă spre emisari si a traversa drumul se utilizează tuburi PEHD400.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea