Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Lucian Morgovan, noul City Manager al municipiului Alba Iulia! Ce experiență are acesta și ce spune primarul Gabriel Pleșa despre înțelegerea inițială cu PNL

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucian Morgovan, noul City Manager al municipiului Alba Iulia! Ce experiență are acesta și ce spune primarul Gabriel Pleșa despre înțelegerea inițială cu PNL

Municipiul Alba Iulia va avea în curând un nou city manager, în persoana lui Lucian Morgovan. Acesta are o experiență de peste 22 de ani, dintre care mai mult de 15 ani în mediul privat, în sectorul bancar.

Primarul Gabriel Pleșa a remarcat calitățile lui Lucian Morgovan, declarând, pentru ziarulunirea.ro, că acesta a fost implicat în implementarea unor mari sisteme informatice, procese de reorganizare și coordonarea echipelor la nivel regional pentru proiecte IT.

În ultimii trei ani petrecuți la Primăria Alba Iulia, Morgovan a coordonat și gestionat implementarea mai multor sisteme informatice, cum ar fi:

– Sistem intern de pontaj electronic (digitalizează procesele interne de resurse umane)
– Aplicația de urbanism (aplicația centralizează, prelucrează și generează în mod automat, toate informațiile din domeniul urbanismului)
– Aplicația e-scim (implementare și mentenanță a Sistemului de Control Intern Managerial)
– Sistemul Monitorul Oficial Local (aplicația digitalizează și pune in transparenta toate actele autorităților deliberative și executive locale)

Pe lângă aceste realizări, Lucian Morgovan a contribuit și la implementarea certificatului fiscal online pentru persoane fizice și a sistemului alternativ de plată prin terminale SelfPay, precum și a semnăturii electronice.

În plus, în pregătire se află o serie de proiecte menite să aducă Alba Iulia în era digitală:

  • Înrolarea Municipiului în sistemul național ROeID
  • Deciziile de impunere-transmitere electronică
  • Plata alternativă a taxelor de la Evidența Populației (prin SMS)

Primarul municipiului Alba Iulia a transmis, pentru ziarulunirea.ro, că înțelegerea inițială cu Partidul Național Liberal, prin care li se asigura postul pe care Lucian Morgovan îl va ocupa începând cu data de 1 noiembrie, a eșuat, deoarece o parte din termenii acesteia, cum ar fi o majoritate funcțională în Consiliul Local (deși există pe unele proiecte), nu mai sunt valabili de ceva vreme. De asemenea, potrivit edilului, Morgovan este cea mai bună alegere pentru această funcție datorită experienței sale.

„Viitorul City Manager al orașului nostru va fi, de asemenea, unul apolitic”, a completat primarul Pleșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024 Și în acest an, în preajma sărbătorilor de Paști, frumoasa și cocheta localitate Vinerea, care în prezent respiră un aer cu adevărat european, îmbracă straie festive. Obiceiul păștenilor, specific vinerenilor, inițiat în anul 1948 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea