Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Lucian Bode: Plata către constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda a fost blocată câteva săptămâni de către un funcționar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucian Bode: Plata către constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda a fost blocată câteva săptămâni de către un funcționar

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat astăzi, 3 noiembrie, că un funcționar detașat de la Finanțe a întârziat plata către un constructor de autostradă, pentru câteva săptămâni, esențială pentru a continua lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

„La ultima rectificare am cerut ministrului Finanțelor 100 milioane de lei pentru plata claim-urilor. Pe autostrada Sebeș – Turda lot 1, antreprenorul condiționa lucrările de banii din claim. Au trecut 2-3 săptămâni, o lună de la rectificare, iar ministerul stătea cu banii în cont”, a povestit Bode.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru a vedea unde e blocajul, acesta a dat telefoane la direcțiile avizatoare. „Documentul stătea de câteva săptămâni pe masa unui funcționar detașat de la Finanțe la Transporturi, l-am sunat să văd ce se întâmâplă, era în concediu medical. Am chemat-o pe doamna care o înlocuiește, care a zis că are treabă la alt minister. După care am vorbit cu Cîțu și a venit doamna care în câteva ore a verificat documentele și a dat aviz pentru plată”, a adăugat șeful Transporturilor.

România a plătit către constructorii de autostrăzi revendicări de 2,2 miliarde de euro,”taxa pe prostie” a funcționarilor publici, a mai spus Lucian Bode.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda este construit de italienii de la Impresa Pizzarotti. Acest lot este inclus în prognozele Transporturilor pentru a fi dat în folosință anul acesta, în prezent fiind finalizat în proporție de peste 90%.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea