// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Locatarii unui bloc din centrul municipiului Alba Iulia cer ”un preț decent” la abonamentul pentru riverani în noua parcare cu taxă

Un reprezentant al locatarilor din blocul O2A, situat în apropierea noii parcări cu plată din centrul municipiului Alba Iulia a solicitat, marți, consilierilor locali, modificarea prețului la abonamente pe locurile alocate riveranilor, considerând că s-a fixat un tarif exagerat comparativ cu tarifele impuse abonaților în alte cartiere ale orașului.

parcare cu plata Alba Iulia01Acesta a reamintit faptul că înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale, cei care locuiesc în blocul respectiv beneficiau de o parcare ce a fost anulată odată cu reconfigurarea zonei, iar locurile existente în spatele blocului, pentru care se plătește un abonament de 10 ori mai mic, sunt insuficiente.

Mai mult, albaiulianul a subliniat faptul că nu beneficiază de servicii suplimentare, deoarece parcarea nu este nici păzită, și nici acoperită sau încălzită, astfel încât să justifice tariful impus de Consiliul local, respectiv un abonament de 100 de lei pe lună, plus TVA. Nu în ultimul rând, a atras atenția că, prin blocarea cu barieră a accesului la blocurile din zonă, se pune în pericol siguranța celor care locuiesc aici, deoarece poate produce întârzieri în caz de incendiu sau urgențe medicale.

”Parcarea este goală după-amiaza și noaptea, iar ziua mai mult de 15 mașini la ora de vârf, nu sunt. Este aiurea și nejustificat să stea o parcare de 88 de locuri goală. Am solicitat și Instituției Prefectului Județului Alba să constate legalitatea hotărârii de Consiliu Local prin care s-au fixat tarifele, pentru că în alte orașe, de exemplu Sibiu sau Cluj-Napoca, prețul de parcare pentru riverani sunt mai decente, sunt chiar sub 100 de lei pe an”, a spus Cristian Popovici, dând de înțeles locatarii blocului refuză să plătească abonamentul impus de regulament și își vor parca în continuare mașinile, gratuit, pe străzile din apropiere.

CITEȘTE ȘI: În față e vopsit gardul… Supraaglomerare în spatele blocurilor de la BCR din Alba Iulia, pustiu în parcarea cu plată

În replică, viceprimarul Gabriel Pleșa a anunțat că în curând ”se va face ordine în zonă” și nu vor mai exista mașini parcate pe locuri care nu sunt destinate special acestui scop. El a exclus posibilitatea ca parcarea cu taxă din centru să se transforme într-una gratuită, dar a acceptat faptul că se poate lua în discuție o scădere a prețului pentru abonamentele riveranilor, cu condiția ca și consilierii locali să fie de acord.

Pe de altă parte, în opinia consilierilor Dorin Pocol și Ioan Bogățan, nu este necesară nicio modificare de prețuri, având în vedere că există zeci de locuri de parcare la un tarif ”decent” – 10 lei pe lună, în spatele blocurilor, unde riveranii au posibilitatea să-și lase mașinile.

”Administrația locală nu s-a gândit niciodată că o să recupereze costurile cu construcția parcării cu plată, din banii pe care îi plătesc proprietarii de mașini care o folosesc. Parcarea s-a făcut tocmai pentru a ordona zona și pentru a-i descuraja pe cei care își lăsau până acum mașinile pe unde apucau. O să extindem această politică în tot orașul, o să avem în mai multe zone parcări cu plată, pe lângă cele cu abonament, concesionate de locatari, iar cine va parca aiurea, va plăti. Nu este o măsură inventată de mine sau de Consiliul Local Alba Iulia, ea se practică în toate orașele civilizate din lumea asta”, a declarat primarul Mircea Hava.

În ceea ce privește solicitarea albaiulianului, lucrurile au rămas ”în coadă de pește”, stabilindu-se că ar putea fi luată în discuție o modificare a prețului abonamentului doar după ce se vor marca și numerota toate locurile de parcare din spatele blocurilor din zonă, și se va face o comparație cu numărul de solicitări depuse de locatari. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Răspunsuri la Locatarii unui bloc din centrul municipiului Alba Iulia cer ”un preț decent” la abonamentul pentru riverani în noua parcare cu taxă

 1. Babu 22.09.2015 la 19:14

  Consilierul Bogățan grăita că primăria a amenajat parcarea ,nu știe din ce bani și e normal să-i recupereze de parcă cetățenii nu plătesc impozite pt mașini, imobile etc… dar primăria trebe să recupereze investiția făcută pe banii noștri…dar mai grav e ca stimabilul consilier,cu vechi state nu știe din ce bani s-a făcut investiția și normal ca primăria să facă PROFIT…..noi suntem în slujba primăriei sau primăria trebe să ne slujeasCă ?!…asta e întrebarea ..la ce e bună primăria PRIVATĂ !?…..

 2. Altu 22.09.2015 la 21:44

  @babu Ai inteles gresit

 3. Cata 23.09.2015 la 8:55

  Kkm-as in parcarea lor! Primăria asta face parcări sa stea goale si in fiecare dimineața noi facem 30 de minute din Micesti pana in Centru, bara la bara, numai viteza întâi, sute de mașini. E bătaie de joc sa faci 3-4 km intr-o jumătate de ora!!! Daca tot au făcut 3 benzi de ce nu fac banda din mijloc BANDA cu CIRCULAȚIE REVERSIBILĂ!!! Doua semafoare la capetele benzii din mijloc si am rezolvat problema! E chiar atât de greu sa facă un lucru bun?

  • fane de la sifoane 23.09.2015 la 9:26

   pai ce vrei daca nu locuieste nici un hoț… in Micesti? Toti si-au tras case in oras, de la primar, la toti muncitorii bugetari de prin institutii… De ce crezi ca s-a desfiintat strandul de la schit? Apucati-va si voi careva din Micesti de politica, bagati ceva ban public in buzunar si sa vezi ca aproape instant se vor instala semaforizarea si restul echipamentelor pentru acea banda reversibila.

  • HH 23.09.2015 la 22:28

   DE FAPT PRIMARIA A DESFINTAT SPATIUL VERDE SI L-A TRANSFORMAT IN PARCARE, CUM ZICE hAVA ” AM FACUT ORDINE” !
   ACESTI CONSILIERI S-AU INDEPARTAT CLAR DE ALEGATORI, NOROC CA VIN ALEGERILE SI SE VOR APROPIA IAR DE NOI !

 4. URBAN 23.09.2015 la 10:10

  HAVA, PLESA, BOGATAN – mentalitate de rahat !!!!!
  Auzi la asta frate:
  “Parcarea s-a făcut tocmai pentru a ordona zona și pentru a-i descuraja pe cei care își lăsau până acum mașinile pe unde apucau. O să extindem această politică în tot orașul, o să avem în mai multe zone parcări cu plată, pe lângă cele cu abonament, concesionate de locatari, iar cine va parca aiurea, va plăti. Nu este o măsură inventată de mine sau de Consiliul Local Alba Iulia, ea se practică în toate orașele civilizate din lumea asta”, a declarat primarul Mircea Hava”
  UN TAMPIT !!!!
  Havele. daca esti tare, fa parcari gratuite, nu cu taxe !!!! Ce naiba vrei sa provoci scandaluri intre oamenii ??????? Sa dea bani la tot coltul????? Numa prostii debitati in sendintele de cons local ….

 5. URBAN 23.09.2015 la 10:12

  Pacat ca societatea civila din ALba Iulia este slab reprezentata si NU ia atitudine pentru anumite “hotarari” ale consiliului local.
  Exemplu:
  – parcarile de TOT FELUL.

  GRATUITE !!!!!! AR FI CORECT, SA FIE APLICAT PRINCIPIUL: PRIMUL SOSIT, PRIMUL OCUPAT LOCUL !!!! ASA NU SE CEARTA NIMENI CU NIMENI, NU AR MAI DORMI PE SCARI NOAPTEA LA PRIMARIE, ETC.

  SUNT NISTE GRESELI GRAVE ALE ADMINISTRATIEI PUBLICE.

  Sunt niste biruri impuse pe banii si nervii oamenilor.
  Acestea afecteaza in primul rand localnicul orasului, pentru vizitatorul care vine o data pe an, nu este o problema speciala.
  NU SE GANDESTE NIMENI LA PROBLEMELE ASTEA !!!!!!!!

  As dori din tot sufletul ca ADMINISTRATIA ACTUALA SA FIE MAREA PERDANTA PENTRU IMPLEMENTAREA UNOR MASURI CARE INGREUNEAZA VIATA LOCALNICILOR SI II STRESEAZA PSHIHIC.

  ALOOOOOO SOCIETATEA CIVILA ???????!!!!!!!
  ALOOOOOO PRESA, MEDIA ????????!!!!!!!!
  HAIDETI SA FACEM INTALNIRI SI SA LUAM ATITUDINE !!!!!!!!!

 6. URBAN 23.09.2015 la 10:26

  Sut in kurrrrr. la HAVEL, la viitoarele alegeri !!!!!!

 7. URBAN 23.09.2015 la 10:27

  Cine va veni la primarie, TREBUIE sa desfinteze “parcarile concesiobate” dintre blocuri si sa faca numai parcari gratuite. si acces gratuit in cetate.

 8. Tudor 23.09.2015 la 12:30

  1. Nimic nu este gratuit. Cand pensionara care n-are nici bicicleta isi cumpara o hartie igienica, plateste indirect, prin TVA, pentru parcarea “gratuita” a celor cu masini.
  2. Pretul “corect” este dat de factorii valorii: utilitate, raritate, dorinta si putere de cumparare.

  Parcarea noua din centru este deosebit de utila. Rara este atat timp cat se umple cea din spate, dorinta e uriasa datorita confortului de a parca mai aproape de casa, iar puterea de cumparare, daca nici in centrul financiar al orasului nu e mai mare decat in zonele date ca exemplu de dl. locatar socalist….

  Asadar, 100 lei pe luna ar putea fi pretul corect. Daca parcarea ramane goala si in urmatoarele luni, atunci pretul nu mai este corect si trebuie redus.