Rămâi conectat

Ştirea zilei

Localnicii pro-minerit din Roșia Montană: DRAGI FÂNFESTIȘTI, ACUM CĂ AȚI SALVAT ROȘIA MONTANĂ (DIN NOU), PE NOI CINE NE SALVEAZĂ DE VOI?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Am asistat cu toţii la un aşa-zis eveniment prin care organizatorii îşi propun an de an să “salveze” Roşia Montană: Fânfest. Ca în fiecare an, „salvarea” lor nu e decât o vorbă în vânt. Nu au și nici nu caută soluții concrete pentru Roșia Montană, ci caută un loc unde să se îmbete, să se simtă bine și să se plimbe dezbrăcați pe străzi. Iar câțiva dintre ei, mai activiști și mai importanți decât alții, organizează diverse întâlniri “conspirative”, ținute în limbi străine pe după căpițe cu fân și au ajuns să creadă că salvarea întregii omeniri stă pe umerii lor! Cum pot trăi cu această uriașă răspundere?, ne întrebăm, cu o ironie amară. Și îi întrebăm din nou pe acești activiști: din ce trăiesc, cine îi plătește și ce fac ei în restul de 360 de zile pe an, când nu “salvează” Roșia Montană?

Noi avem nevoie disperată să mergem la serviciu pentru a ne hrăni copiii!  Tot ce au putut să facă ei pentru noi a fost să ne aducă Fanfara Extraterestră să ne profaneze bisericile şi să îl mânie pe Dumnezeu! Satanişti, plecaţi din Roşia Montană şi nu vă bateţi joc de sărăcia şi suferinţa unei comunităţi milenare de mineri!

Noi, cei din Roşia Montană, am reuşit singuri să ne salvăm câtă vreme am fost lăsaţi să facem minerit, ocupaţia cea mai dragă şi pe care am învăţat să o facem cel mai bine. După ce s-a închis exploatarea de stat, ne-am pus cu totii speranţa în investitorul privat din zonă că va reporni mineritul, să avem iaraşi ce munci. Dar în ciuda eforturilor companiei miniere, proiectul nu a început încă, iar situaţia noastră e disperată. Ne ducem zilele fără muncă, fără bani, fără hrană şi fără şansă pentru viitorul copiilor noştri. Toţi ştiu să pună beţe-n roate și să protesteze, dar nimeni nu vine cu soluţii. Iar când sunt întrebați ce soluții au, răspund cu nerușinare că nu e treaba lor să găsească soluții! Sigur că nu, treaba lor e doar să ne lase pe noi pe drumuri!

Aşa-zişii “salvatori” veniţi să se distreze şi anul acesta la Fânfest nu numai ca nu ne-au ajutat cu nimic, dar am avut permanent sentimentul amar că ne calcă în picioare demnitatea de miner şi voinţa noastră de a munci şi a ne câştiga existenţa. Activiștii de la Fânfest profită de ani buni de situaţia şi de problemele oamenilor amărâţi din Roşia Montană, fără să fie traşi la răspundere. Beneficiarii acestui festival nu sunt locuitorii din Roşia Montană, aşa cum se laudă organizatorii, ci tot firmele pe care le aduc ei. Noi nu putem trăi din acest turism, pentru că acești activiști nu vin să se cazeze la noi, nu lasă bani în comunitate, ci se sprijină unii pe alții. Ce rămâne în urma lor? Munţii de gunoaie, sticlele goale şi amintirea tristă a unor oameni pentru care noi nu contăm şi care încearcă să profite de pe urma necazurilor noastre, să-și facă imagine și să fie văzuți, de cei naivi, ca niște eroi.

Dragi fânfestiști, acum că aţi salvat (din nou) Roşia Montană, pe noi cine ne salvează de voi?

17 august 2014, Roşia Montană, jud. Alba

 

Semnează: ONG Pro Dreptatea, ONG Pro Roșia Montană și Sindicatul “Viitorul Mineritului din Roșia Montană


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea