Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Proteste la Cugir: Angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme s-au oprit din lucru și cer salarii mai mari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
LIVE VIDEO| Proteste la Cugir: Angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme s-au oprit din lucru și cer salarii mai mari

Un protest al angajaților Uzinei Mecanice din Cugir și a Fabricii de Arme are loc în cursul zilei de vineri, 11 februarie.

Câteva sute de angajați, care lucrează la secțiile de armament și muniție, au ieșit, în acesastă dimineață, în fața Uzinei Mecanice Cugir, într-un protest spontan generat de salariile foarte mici pe care le primesc, în comparație cu explozia prețurilor, generată de liberalizarea pieței la energie.

Majoritatea acestora susțin că au salarii sub 2.000 de lei, cu toate că au peste 30 de ani vechime, iar banii nu le mai ajung pentru traiul de zi cu zi. De asemenea, muncitorii se plâng și de condițiile în care sunt nevoiți să lucreze și de faptul că singurul spor acordat este cel de pericol.

Directorul general al Uzinei Mecanice Cugir, Marin Morariu i-a invitat la discuții pe reprezentanții protestatarilor în interiorul fabricii. Acesta le-a promis că luni este programată o ședință a consiliului de administrație în care se vor analiza solicitările greviștilor.

„În cursul acestei dimineți, în cadrul societății noastre a avut loc o grevă spontană. Principalele revendicări sunt legate de creșteri salariale și acordarea de vouchere. În urma grevei au fost oprite capacitățile de producție, după ora 09:00. Pe schimb sunt circa 600 de oameni. Partea de muniție nu a fost oprită, doar partea specială”, a mai declarat directorul Marin Morariu.

Din 2001, Uzina Mecanică Cugir este filială a Companiei Naționale ROMARM. UM Cugir fabrică produse pentru uz militar, precum muniție tip NATO, pistoale, mitraliere, turn de board și încărcătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea