Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti. Peste 2.400 de militari defilează la Arcul de Triumf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parada militară de Ziua Naţională la Bucureşti. Peste 2.400 de militari defilează la Arcul de Triumf

Astăzi se împlinesc 105 ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Pe 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, formată din 1228 de deputaţi, a votat o Rezoluţie prin care s-a pecetluit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul, şi Ţara Ungurească, Crişana, Sătmar şi Maramureş. În ziua semnării documentului peste 100.000 de persoane erau prezente la Alba Iulia, din toate colţurile Ardealului şi Banatului. Aşadar, ziua de 1 Decembrie 1918 marchează sfâşitul luptei românilor pentru întregirea statului.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor participă la parada militară organizată în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început la ora 11.00 în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat acum 87 de ani, în prezenţa Regelui Carol al II-lea şi a Reginei Maria.

În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare reunite ale Garnizoanei Bucureşti, alături de baritonul Ştefan-Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic „Doina” al Armatei, şi corul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, format din 100 de studenţi. În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun, în semn de salut, folosindu-se muniţie de manevră.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc. Ulterior, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă.

La paradă sunt prezenţi premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, precum şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Fondul sonor al defilării este asigurat de muzicile militare ale Armatei, din garnizoana Bucureşti: Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizate „Argedava” şi elevii Centrului de Instruire pentru Muzici Militare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure

Bogdan Ilea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din oraș a accidentat o femeie care traversa neregulamentar și fără să se asigure Un accident rutier a avut loc duminică la Cugir. O femeie de 76 de ani a fost lovită de un autoturism în timp ce traversa prin loc nepermis. La data de 25.02.2024, în jurul orei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea