Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO, FOTO| Drapelul național, arborat pe catargul din Piața Tricolorului, la Alba Iulia, în cadrul unei ceremonii solemne dedicate Zilei Naționale 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drapelul naţional, simbol al luptei poporului român pentru libertate, a fost arborat luni, 30 noiembrie 2020, la Alba Iulia, în cadrul unui eveniment solemn dedicat Zilei Naționale a României. Ceremonia de arborare pe catarg a avut loc începând cu ora 12.15, în Piața Tricolorului.

Tricolorul a fost ridicat pe catargul situat în Piața Tricolorului, de pe esplanada Catedralei Încoronării. Ca și anii trecuți arborarea s-a făcut cu o zi înaintea Zilei Naționale a României, în acordurile imnului de stat (n.r. Deșteaptă-te române!), de data aceasta fără sute de participanți.

La manifestarea solemnă au participat reprezentanți ai administrației locale, județene, , politicieni, reprezentanți ai MApN, partidelor politice, societății civile și fanfara militară care a asigurat fondul sonor prin cântece patriotice.

În ziua în care flutură mai multe steaguri ca oricând în România, povestea drapelului nostru, un simbol naţional mai vechi decât România Mare, trebuie readusă în amintire.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de dragoste de ţară, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României.

[nggallery id=8055]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea