Ziarul Unirea

LIVE VIDEO/ FOTO: Concernul DAIMLER lansează, la Sebeș, producția unei noi cutii de viteze, în opt trepte, pentru Mercedes-Benz

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Joi, 7 februarie, subsidiara concernului german Daimler din România, Star Assembly Sebeș, lansează oficial producția unei noi cutii de viteze, în opt trepte, pentru autoturismele Mercedes-Benz.

La ceremonia oficială organizată la sediul fabricii au participat Klaus Eichhorn – directorul General al reprezentanţei din România, Frank Deiss – director de Producţie Powertrain Mercedes-Benz Cars, Ştefan-Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ramona Ioana Bruynseels – consilier de Stat, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Dănuț Hălălai – prefectul județului Alba, precum și alţi oaspeţi din mediul politic şi de afaceri.

ELIT

Pentru integrarea noului produs în portofoliul de transmisii, Daimler a investit la Sebeș 250 de milioane de euro, a construit două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi și a creat încă 500 de locuri de muncă.

“Extinderea producţiei de cutii de viteze la Sebeş subliniază importanţa, flexibilitatea şi performanţa ridicată a centrelor de producţie din România în cadrul reţelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeş joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generaţie către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil şi eficient”, spune Frank Deiss, Director Producţie Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Transmisiile automate care echipează automobilele Mercedes-Benz sunt produse în cadrul reţelei de producţie Powertrain, la sediul central din Unterturkheim, în Germania și la fabrica Star Assembly din Sebes, România.

“Suntem astăzi martori la încă un rezultat pozitiv al parteneriatului de lungă durată dintre Daimler si România, ca locaţie de producţie. Salutăm decizia companiei, unul dintre cei mai mari jucători din lume ai industriei mobilităţii, de a implementa un nou proiect semnificativ în România. Profit de această ocazie pentru a exprima, din nou, sprijinul deplin al Guvernului faţă de toate proiectele de investiţie demarate în România”, afirmă Stefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ si Antreprenoriat.

“Suntem prima si singura locaţie din reţeaua de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens si am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul si investiţiile grupului Daimler în ceea ce priveşte dezvoltarea locaţiilor din România, de la Sebes si Cugir, reprezintă o puternică declaraţie de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită si devotată, precum si o recunoastere a muncii remarcabile”, spune Klaus Eichhorn, Director General Star Transmission si Star Assembly.

Noua transmisie automată cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentată pentru prima dată în conexiune cu motoarele diesel care echipează noul model al clasei B, care este livrat clienţilor începând cu februarie 2019. Si alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT. Cutia de viteze a fost creată pentru un cuplu de până la 520 Nm. În comparaţie cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scăzute datorită treptei de viteză suplimentare, care creste usurinţa în schimbarea vitezelor si oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul în cei mai buni parametri de funcţionare posibili. În acelasi timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare si, la viteze constante pe sosea, de exemplu, rotaţiile pe minut scad, crescând eficienţa si atenuând zgomotul.

De la lansarea pe piaţă în 2005 si până în prezent, Mercedes-Benz a produs peste 1,5 milioane de vehicule din clasa B. În 1997, clasa A a iniţiat segmentul actual de automobile compacte Mercedes-Benz; de atunci, mai mult de sase milioane de masini compacte au fost livrate clienţilor din întreaga lume. În 2018, peste 609.000 de clienţi din toată lumea si-au primit noile modele din clasele A sau B, CLA, CLA Shooting Brake sau GLA. Astfel, rezultă că unul din patru vehicule vândute de Mercedes-Benz în 2018 a fost o masină compactă. Cele mai mari două pieţe pentru modelele compacte vândute anul trecut au fost China si Germania.

*Despre Star Assembly si Star Transmission

Star Assembly si Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebes si Cugir, sunt piloni cheie în reţeaua globală de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars si numără în prezent peste 3000 de angajaţi. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în sapte si opt trepte, precum si transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, ţevi de înaltă presiune si sisteme de direcţie. În plus, aici funcţionează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire.

Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producţia cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în acelaşi spaţiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învăţământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro