Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE/ Papa Francisc a ajuns pe aeroportul Otopeni: Începe vizita istorică de trei zile a Suveranului Pontif, în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Papa Francisc a ajuns în România și își începe vizita istorică în ţara noastră. Avionul care l-a adus de la Roma a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Într-o zonă delimitată de o parte și de alta a culoarului pe care va trece Suveranul Pontif sunt zeci de copii îmbrăcați în costume populare, care au venit să îl aștepte pe Papa. Doi dintre ei, o fetiță și un băiat, îi vor oferi un buchet de flori. De asemenea, Papa Francisc este întâmpinat de arhiepiscopul romano-catolic de București și de reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe.

Suveranul pontif este așteptat de zeci de mii de pelerini, în zona aeroportului. Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie și va fi prezent la București, Iași, Blaj și Șumuleu Ciuc.

YouTube video

Prima oprire o va face la Palatul Cotroceni unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă și cu reprezentanți ai autorităților, societății civile și corpului diplomatic.

Papa Francisc se va întâlni tot azi cu Patriarhul Daniel, iar la ora 17.00 se va afla la Catedrala Mântuirii Neamului urmând ca apoi să oficieze Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Iosif.

Suveranul Pontif se va deplasa între locurile pe care urmează să le viziteze cu celebrul său papamobil, care este o Dacia Duster modificată.

Accesul pentru pelerini la evenimentele publice la care va participa Papa Francisc în România se va face după trecerea prin filtrele de securitate, transmite Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”. Pelerinilor li se recomandă să ajungă din timp la zonele de acces. Mai mult, este interzis accesul participanților cu băuturi alcoolice, cu orice fel de animal de companie sau orice alt tip de animal, iar fiecare persoană trebuie să aibă biletul nominal, care nu este transmisibil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea