Rămâi conectat

Politică Administrație

Lista cu lucrările la drumuri comunale/județene din Alba și localitățiile unde se introduce apă curentă și canalizare

Publicat

în

În cadrul unei conferințe de presă organizată vineri, 1 martie, la sediul PNL Alba, vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman a prezentat o listă cu toate investițiile avute în vedere în 2013, în ceea ce privește reabilitarea drumurilor comunale, județene și naționale, precum și a lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare din mai multe localități de pe raza județului Alba.

Finanțările provin din sumele defalcate din TVA alocate de guvern județului nostru, din bugetul propriu al CJ și din bugetul național prin Hotărîrea de Guvern 577.

Ieri v-am prezentat deja, lista cu drumurile și podurile din Alba care vor fi modernizate în 2013, din sumele defalcate din TVA și bugetul propriu al consiliului județean.

Electrica Furnizare Discount

Mai jos puteți vedea lucrările de investiții cu finanțare de la Guvern și de la CJ Alba, prezentate de Florin Roman, responsabill de acest domeniu în cadrul administrație județene.

 Vor fi realizate/continuate lucrări de asfaltare în interiorul localităților – modernizare străzi: Henig, Șard, Șpring, Ungurei, Roșia de Secaș, Cergău, Strungar-Purcăreți și a porțiunii de 3,4 km dintre localitatea Tău și Secășel.

– lucrări pe DC 68, Ampoița – Lunca Ampoiței (3,6 km de asfalt).

Pentru modernizare străzi Lunca Mureșului s-a solicitat finanțare de la Guvern.

Proiecte pentru lucrări noi la drumuri sunt prevăzute în localitățile Ciuruleasa, Daia Română, Cenade, Valea Lungă, Lunca Mureșului, Teiuș.

Lucrări de alimentare cu apă (Subprogramul guvernamental privind alimentarea cu apă a satelor)  se vor desfășura, în continuare, în localitățile: Unirea (stadiu realizat 15%), Roșia de Secaș – Ungurei (30%), Sâncel (75%), Livezile (47%) și Jidvei ( stadiu ralizat 0%). Lucrări noi vor fi executate în localitățiel Ciuruleasa (sat Buninginea și Morărești) și Lunca Mureșului.

Din creditul contractat de Consiliul Județean Alba, se intenționează finalizarea în 2013 a lucrărilor de alimentare cu apă potabilă în localitățile: Vingard, Șpring, Doștat, Cunța și demararea lucrărilor la Răhău.

Lucrări de introducere a rețelelor de canalizare (Subprogramul guvernamental privind canalizarea și epurarea apelor uzate), vor fi realizate în localitățile: Săsciori (continuare), Daia Română (continuare), Lunca Mureșului și Cenade – lucrări noi.

În cea ce privește reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale ce traversează județul Alba, pentru anul 2013, sunt bugetate din bugetul de stat, și vor începe lucrările încă din această vară la DN 14 D Teiuș – Copșa Mică (limită cu jud. Mureș).

Se află în etapa de pregătire studii tehnice pentru finanțare:

-DN 1, între Teiuș și Turda (valoarea lucrărilor peste 54.000.000 de lei)

-DN 7 Sebeș – Șibot (23,7 km) – valoare lucrări peste 4.745.000 lei

– DN 74 Brad – Alba Iulia și DN 75 Buru-Ștei, care vor fi realizate în 2014

foto conferință de presă PNL Alba

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare