Rămâi conectat

Politică Administrație

Lista cu lucrările la drumuri comunale/județene din Alba și localitățiile unde se introduce apă curentă și canalizare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei conferințe de presă organizată vineri, 1 martie, la sediul PNL Alba, vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman a prezentat o listă cu toate investițiile avute în vedere în 2013, în ceea ce privește reabilitarea drumurilor comunale, județene și naționale, precum și a lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare din mai multe localități de pe raza județului Alba.

Finanțările provin din sumele defalcate din TVA alocate de guvern județului nostru, din bugetul propriu al CJ și din bugetul național prin Hotărîrea de Guvern 577.

Ieri v-am prezentat deja, lista cu drumurile și podurile din Alba care vor fi modernizate în 2013, din sumele defalcate din TVA și bugetul propriu al consiliului județean.

Mai jos puteți vedea lucrările de investiții cu finanțare de la Guvern și de la CJ Alba, prezentate de Florin Roman, responsabill de acest domeniu în cadrul administrație județene.

 Vor fi realizate/continuate lucrări de asfaltare în interiorul localităților – modernizare străzi: Henig, Șard, Șpring, Ungurei, Roșia de Secaș, Cergău, Strungar-Purcăreți și a porțiunii de 3,4 km dintre localitatea Tău și Secășel.

– lucrări pe DC 68, Ampoița – Lunca Ampoiței (3,6 km de asfalt).

Pentru modernizare străzi Lunca Mureșului s-a solicitat finanțare de la Guvern.

Proiecte pentru lucrări noi la drumuri sunt prevăzute în localitățile Ciuruleasa, Daia Română, Cenade, Valea Lungă, Lunca Mureșului, Teiuș.

Lucrări de alimentare cu apă (Subprogramul guvernamental privind alimentarea cu apă a satelor)  se vor desfășura, în continuare, în localitățile: Unirea (stadiu realizat 15%), Roșia de Secaș – Ungurei (30%), Sâncel (75%), Livezile (47%) și Jidvei ( stadiu ralizat 0%). Lucrări noi vor fi executate în localitățiel Ciuruleasa (sat Buninginea și Morărești) și Lunca Mureșului.

Din creditul contractat de Consiliul Județean Alba, se intenționează finalizarea în 2013 a lucrărilor de alimentare cu apă potabilă în localitățile: Vingard, Șpring, Doștat, Cunța și demararea lucrărilor la Răhău.

Lucrări de introducere a rețelelor de canalizare (Subprogramul guvernamental privind canalizarea și epurarea apelor uzate), vor fi realizate în localitățile: Săsciori (continuare), Daia Română (continuare), Lunca Mureșului și Cenade – lucrări noi.

În cea ce privește reabilitarea și modernizarea drumurilor naționale ce traversează județul Alba, pentru anul 2013, sunt bugetate din bugetul de stat, și vor începe lucrările încă din această vară la DN 14 D Teiuș – Copșa Mică (limită cu jud. Mureș).

Se află în etapa de pregătire studii tehnice pentru finanțare:

-DN 1, între Teiuș și Turda (valoarea lucrărilor peste 54.000.000 de lei)

-DN 7 Sebeș – Șibot (23,7 km) – valoare lucrări peste 4.745.000 lei

– DN 74 Brad – Alba Iulia și DN 75 Buru-Ștei, care vor fi realizate în 2014

foto conferință de presă PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea