Rămâi conectat

Curier Județean

Liga a IV-a: CSO Cugir s-a împiedicat la Ciugud, Inter a furnizat surpriza şi a remizat cu liderul

Publicat

în

CSO Cugir n-a câştigat şi al 11-lea meci consecutiv în Liga a IV-a, remizând alb în jocul constând pentru etapa a 22-a, în deplasare cu Inter Ciugud. Această surpriză are la bază în primul rând faptul că echipa de sub Drăgana a mizat pe o garnitură compusă din rezerve, preferând să-şi trimită titularii la Şugag. CSO care a dominat categoric campionatul a mizat pe nume precum Isac, A. Ianc, A. Gavrilă, R. Şandru, Kilin având numai trei rezerve fără a apela la înlocuiri.

*Dalia Sport Daia – Olimpia Aiud 2-2 (0-0): Benga (68), Morariu (77, penalty, fază la care Ghirca a fost eliminat)/, Val. Drăgan (50, 79). Aiudenii au obţinut un punct preţios, după trei înfrângeri consecutive, iar Dalia Sport are o serie pozitivă, materializată pentru 4 jocuri fără eşec, în care a adunat 8 puncte.”Nu putem fi mulţumiţi cu acest rezultat. În prima repriză n-am făcut un joc strălucit, iar după pauză am dominat însă adversarii au egalat cu noroc. Cred că trebuia să ni se acorde un alt penalty, la un şut al meu, fază în care adversarii au lovit mingea cu mâna„, a spus Doru Oancea.

Electrica Furnizare Discount

*Inter Ciugud – CSO Cugir 0-0. Kilin – supărat pe jucători!

Poate că aveam nevoie de acest duş rece! Sincer, nu meritam mai mult decât acest punct. Aceasta a fost strategia clubului, să trimitem jucători la echipa secundă şi poate asta ne-a costat. Pe de altă parte, mă aşteptam la o altă atitudine din parte unor jucători utilizaţi mai puţin în acest sezon, să demonstreze că merită să prindă primul unsprezece„, a apreciat antrenorul Alexandru Kilin.

A contat foarte mult faptul că adversarii au mizat pe rezerve. A fost un meci de luptă iar noi ne bucurăm de acest punct, am remizat cu liderul, care avea 10 victorii consecutive, asta după ce etapa trecută, acasă, am jucat foarte modest cu Energia Săsciori„, a spus George Ciucă.

*Itu, Şuteu şi G. Goronea la Şugag!

Oficialii cugireni au gânduri de promovare în al 4-lea eşalon şi cu echipa satelit, CSO 2 Cugir, lansată în urmărirea liderului Mureşul Vinţu de Jos, în cazul în care trupa lui Kilin câştigă barajul de promovare în Liga a 3-a. Profifând de o „chichiţă” regulamentară, lista jucătorilor ce au drept de joc şi în Liga a V-a cuprinde nume grele, titulari de drept de la prima formaţie. Astfel, azi, la partida Hidromecanica Şugag – CSO 2 Cugir, scor 0-4 (0-1), reuşite semnate de Iovănescu – 2, G. Goronea, N. Găldean. În distribuţia oaspeţilor au apărut „nume grele” precum Lăncrănjan – Oniga, Şt. Radu, Sârbu, N. Găldean, Iovănescu, D. Grozav, Şuteu, Itu sau G. Goronea – ultimii trei printre golgheterii liderului Ligii a IV-a. În acest moment Mureşul Vinţu are 10 puncte avans, după etapa a 14-a a Seriei a 3 (mai sunt 8 runde), iar meciul direct va fi în 12 mai, pe terenul liderului.

Rezultate: *Metalul Aiud – Rapid CFR Teiuş 1-1 (1-0): Coltor (39)/ C. Baba (57).  Eu n-am explicaţii pentru acest parcurs dezamăgitor. Nici nu pot fi supărat pentru acest semi-eşec după cât de slab am jucat cu Rapid Teiuş. Nu am cuvinte, suntem pe ultimul loc şi ne rugăm să promoveze CSO Cugir”, a afirmat Radu Andone.

*Cuprirom Abrud – Viitorul Sântimbru 1-2 (0-0): C. Stan (90+3, penalty)/ Rusz (51), M. Lupşan (83). Moţii dezamăgesc în continuare sub comanda lui Costică Moldovan, având o unică victorie în „primăvară” – la masa verde, cu retrasa Arieşul Apuseni. „Acum e mai mare presiunea decât anul trecut când eram la retrogradare. Tot aceiaşi suntem precum în tur, ca antrenor, ca şi jucători, dar nu iese nimic. Deocamdată stau pe bancă, dar e greu de crezut că mai pot suporta atâtea rezultate negative„, a spus Costică Moldovan. Am jucat cu 5 juniori în teren, iar băieţii au luptat extraordinar. Se pare că Dan Comşa ne poartă noroc în deplasare, fiind a doua victorie cu el pe bancă”, a spus Ovidiu Hulea, preşdintele Viitorului Sântimbru.

*CS Ocna Mureş – Performanţa Alba Iulia 2-2 (1-1): Raţiu (6, 86, penalty)/ Cernea (44, 52). Meci cu spectaculoase răsturnări de scor. Am întâlnit o echipă matură, superioară ca pregătire şi experienţă. Actul întâi trebuia să conducem cu 3-4 goluri, dar apoi, după pauză adversarii au preluat iniţiativa, noi egalând după o fază fixă”, a declarat Grigore Domşa.  „Meci pe contre, cu ocazii mai  numeroase pentru noi, al cărui deznodământ a fost decis de Mardale, cu decizii inexplicabile. Consider că gazdele au egalat dintr-un penalty imaginar, a recunoscut şi Pereat, iar în faza următoare Raţiu a făcut henţ în careu”, a acuzat Paul Ciucă.

*FC Cugir  – Energia Săsciori 7-1 (0-0): Rancea (49, 63, 90+3), Bulgaru (53, 56), Păduraru (66), Șumuțiu (90), respectiv Cr. Bodea (90+2). „După o primă repriză mohorâtă, în ton cu vremea, băieţii ce s-au crezut învingători dinainte şi-au primit săpuneala firească şi s-au trezit. Din păcate nu mai avem motivaţie în acest campionat, unde se ştie cine promovează şi cine retrogradează„, a spus Lae Muntean. „Am avut în poartă un junior, dar nu asta a contat. Determinant a fost primul sfert din a doua repriză, când a plouat torenţial şi, în acel potop am primit trei goluri. Meciul nostru nu a fost la Cugir, va fi etapa viitoare când primim acasă pe Arena Alba Iulia„, a apreciat antrenorul oaspeţilor Ioan Faur.

Arena Alba Iulia – Arieşul Apuseni Baia de Arieş 3-0 (la „masa verde”, oaspeţii retraşi, 3-0)

Sportul Sebeş – stă.

CLASAMENT

 

1. CSO CUGIR         20        17        3          0          60-12  54        +24

2. Sportul Sebeş      20        13        2          5          37-16  41        +11

3. Performanţa A. Iulia        20        12        3          5          40-17  39        +9

4. FC Cugir   21        12        2          7          46-24  38        +8

5. Cuprirom Abrud   21        11        4          6          45-22 37        +4

6. Dalia Sport Daia  20        9          6          5          31-22  33        0

7. Viitorul Sântimbru           20        9          2          9          42-45  29        -1

8. CS Ocna Mureş   20        8          5          7          26-36  29        -1

9. Olimpia Aiud        20        8          4          8          40-30  28        -2

10. Rapid Teiuş        21        7          6          8          31-31  27        -3

11. Arena A. Iulia     21        8          3          10        30-39  27        -6

12. Inter Ciugud       21        6          3          12        30-41  21        -9

13. Energia Săsciori            21        5          3          13        39-54  18        -15

14. Metalul Aiud       21        2          6          13        13-40  12        -18

15. Arieşul Apuseni21        0          2          19        11-92  2          -28

Etapa viitoare: *sâmbătă, 20 aprilie, ora 11.30: Olimpia Aiud – CS Ocna Mureş (în tur, 2-0); ora 17.00: CSO Cugir – Cuprirom Abrud (2-2), Rapid Teiuş – Dalia Sport Daia Română (0-0); *duminică, 21 aprilie, ora 11.30: Performanţa Alba Iulia – Sportul Sebeş (0-1), Viitorul Sântimbru – FC Cugir (2-2), Energia Săsciori – Arena Alba Iulia (1-3), Arieşul Apuseni Baia de Arieş – Metalul Aiud 0-3 (la „masa verde”), Inter Ciugud – stă.

 

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Expoziția aniversară “145 de ani de Cruce Roșie în România”, deschisă oficial la Alba Iulia: Sunt rememorate momente de răscruce din istoria ţării noastre

Publicat

în

Expoziția aniversară “145 de ani de Cruce Roșie în România”, deschisă oficial la Alba Iulia: Sunt rememorate momente de răscruce din istoria ţării noastre

Marți, 7 decembrie, la ora 11.00, preşedintele Filialei de Cruce Roşie a jud. Alba, dl. Gheorghe Ştef, şi directorul organizaţiei, dl. Adrian Ionel Duşa, au prezentat expoziţia fotografică aniversară “145 de ani de Cruce Roşie în România”.

La eveniment au participat, alături de angajaţi şi voluntari ai Crucii Roşii, şi reprezentanţi ai instituţiilor publice partenere, precum şi reprezentanţi ai Districtului Lions 124 România, cărora le adresăm sincere mulţumiri pentru că au dat curs invitaţiei noastre de a face o scurtă incursiune în istoria atât de bogată şi frumoasă a Crucii Roşii Române.

Astfel, am rememorat împreună momente de răscruce din istoria ţării noastre, în care curajul şi solidaritatea voluntarilor organizaţiei au adus alinare sutelor de mii de persoane aflate în suferinţă; Războiul de Independenţă, Războaiele Balcanice, Primul şi Al Doilea Război Mondial, epidemia de holeră şi cea de tifos exantematic, cutremurele din 1940 şi 1977 sau actuala pandemie de coronavirus sunt doar câteva dintre situaţiile de criză ilustrate de expoziţie, în care Crucea Roşie a mobilizat însemnate resurse umane şi materiale pentru asistarea persoanelor vulnerabile.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, au fost trecute în revistă şi acţiunile de promovare a sănătăţii şi creştere a capacităţii de intervenţie în situaţii de criză desfăşurate de Crucea Roşie pe timp de pace, participanţii la eveniment fiind purtaţi pe urmele concursului “Sanitarii pricepuţi” sau al cursului de “Infirmieră” (soră voluntară de Cruce Roşie), organizate de Crucea Roşie în mod continuu în România încă din anul 1962 şi respectiv 1877; campaniile de educaţie pentru sănătate, cursurile de pregătire pentru intervenţia în situaţii de dezastre, cursurile de Prim ajutor, serviciile medicale şi sociale ale Crucii Roşii sunt de asemenea ilustrate prin imagini din arhiva organizaţiei.

Toţi cei care doresc să vizioneze exponatele amplasate în faţa Muzeului Unirii din Alba Iulia o pot face până în data de 15 decembrie 2021, publicul având acces liber în zona expoziţiei.

„Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară. Cu toţii, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însufleţire, cu nesfârşită dragoste”. (Regina Maria)

Citește mai mult

Curier Județean

Iluminatul public pe 36 de străzi din Cugir și Vinerea va fi modernizat și eficientizat cu fonduri europene. A fost semnat contractul de execuție

Publicat

în

Iluminatul public pe 36 de străzi din Cugir și Vinerea va fi modernizat și eficientizat cu fonduri europene. A fost semnat contractul de execuție

Astăzi, primarul Adrian Teban a semnat contractul de execuție al Proiectului Tehnic și al lucrărilor prin care urmează să fie implementat un sistem modern de iluminat la nivelul a 36 de străzi din Cugir și Vinerea. Contractul a fost semnat cu Telekom România Communications SA, câștigătoare a licitației publice, care va avea ca termen 14 luni pentru a finaliza toate lucrările prevăzute.

Valoarea investiției este de aporoximativ 8 milioane de lei și este finantata cu bani europeni accesați de Primăria Cugir prin proiectul „Eficientizarea sistemului de iluminat public în UAT Cugir.

Potrivit Primarului Adrian Teban “acest proiect înseamnă trecerea într-o nouă etapă a iluminatului stradal din Cugir, prin implementarea unui sistem inteligent care va crește confortul și siguranța cetățenilor pe străzile din localitate și va reduce considerabil cheltuielile și poluarea orașului”

Electrica Furnizare Discount

Nouă rețea va avea în componentă corpuri de iluminat LED cu eficientă energetică ridicată și durată mare de viată, care vor fi controlate individual printr-un sistem de telegestiune. Practic, fiecare corp de iluminat va putea fi pornit sau oprit, i se va regla intensitatea luminoasă conform unor programe prestabilite și a unor senzori. Prin acest sistem și prin trecerea de la lămpile cu sodiu, la corpurile LED, se preconizează o economisire de până la 70% pin reducerea consumului de curent. In plus, pe toate strazile vizate de proiect, cablurile de iluminat vor fi introduse subteran. Concret, în baza contractului semnat vor fi executate următoarele lucrări:

Modernizarea iluminatului pe 36 de străzi:

Orașul Cugir- Str. Nicolae Bălcescu, Str. Carpați, Str. Constructorul, Str. I.Creangă, str. I.B. Deleanu, Str. Griviței, Str. Horea, Str. Al. Sahia, Str. Stadionului, Str. Tineretului, Str. Victoriei, Str. Trandafirilor, Str.Rozelor, Str. Răul Mic, Str. 1 Decembrie 1918, Str. 21 Decembrie 1989 , Str. Serelor, Str. Dealului, Str. S.Bărnuțiu, Str. M. Eminescu, Str. Livezii, Str. M. Viteazul, Str. Pârâului, Str. Surianu, Str. Traian, Str. A. Vlaicu, Str. Nuferilor, Str. Dorului.

Localitatea Vinerea- Str. Principală, Str. Culturii, Str. Merilor, Str. Șantierului, Str. Tractoristului, Str. Zavoiului, Str. Vadului, Str. Morilor.

-se vor monta 766 stâlpi de iluminat și 780 corpuri de iluminat
-sistem inovativ pentru control și monitorizare de la distanță a iluminatului public, bazat pe tehnologie wireless.
-interconectarea sistemului cu o platforma de terță parte prin intermediul unei Interfețe Programabile de Aplicații.

Citește mai mult

Curier Județean

PROGRAMUL complet al Târgului de Crăciun 2021 de la Sebeș: Colinde, cadouri și surprize. La ce evenimente este necesar certificatul verde

Publicat

în

PROGRAMUL complet al Târgului de Crăciun 2021 de la Sebeș: Colinde, cadouri și surprize. La ce evenimente este necesar certificatul verde

Târgul de Crăciun din municipiul Sebeș, ediția 2021 vă oferă colinde tradiționale în foișorul din Parcul Tineretului, dar și evenimente online pregătite de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș.

Cei mai mici cetățeni ai orașului, sunt invitați pe patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului, care este funcțional din data de 30 noiembrie și oferă acces gratuit tuturor deținătorilor de patine.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi

Respectând tradiția ultimilor ani, municipalitatea a achiziționat 5.500 de pachete cu dulciuri care vor fi distribuite prin intermediul școlilor și grădinițelor din Sebeș, Petrești, Răhău și Lancrăm, tuturor copiilor și tinerilor care le frecventează.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Zilnic, între orele 08.00-18.00, până în data de 23 decembrie 2021, în foaierul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, un petic de hârtie și creioane în culori vă așteaptă pentru a-i transmite un gând lui Moș Crăciun. Nu uitați să îl strecurați în cutia poștală magică!

Programul evenimentelor culturale din luna decembrie

EVENIMENTE CU PREZENȚĂ FIZICĂ

Marți, 7 decembrie 2021, ora 18.00, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Proiecția filmului documentar „În vârf de deal”, produs de Alexandru Costea, în regia lui Răzvan Rotariu; documentarul „În vârf de deal” a câștigat două premii internaționale pentru „cel mai bun documentar”, la Wallachia International Film Festival și la Eastern Europe Film Festival.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

(*Participarea impune prezentarea certificatului digital UE privind COVID-19)

Joi, 9 decembrie 2021, ora 15.00, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Spectacol „World of Tales: Pinocchio, Hansel & Gretel” cu participarea copiilor care activează în cadrul Clubului de limba engleză prin lectură și joc de rol, un proiect susținut de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și coordonat de prof. Lavinia Kamla Donose

(*Participarea impune prezentarea certificatului digital UE privind COVID-19)

Vineri, 10 decembrie 2021, ora 18.00, Parcul Tineretului

„Colindătorii din foișor”

Cântece de Crăciun cu Școala de muzică „DoReMi” și Grupul folcloric „Felician Fărcașiu”, profesori Alexandra și Adrian Pamfilie, proiecte susținute de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Luni, 13 decembrie 2021, Ora 18.00, Parcul Tineretului

„Colindătorii din foișor”

Cântece de Crăciun cu Școala de muzică „DoReMi” și Grupul folcloric „Felician Fărcașiu”, profesori Alexandra și Adrian Pamfilie, proiecte susținute de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Miercuri, 15 decembrie 2021, ora 17.00

Centrul Cultural „Lucian Blaga”, sala de evenimente „Gheorghe Maniu”

Premiile Muzeului Municipal „Ioan Raica” la aniversarea a 70 de ani de activitate

(*Participarea impune prezentarea certificatului digital UE privind COVID-19)

Vineri, 17 decembrie 2021, ora 18.00, Parcul Tineretului

„Colindătorii din foișor”

Cântece de Crăciun cu Școala de muzică „DoReMi” și Grupul folcloric „Felician Fărcașiu”, profesori Alexandra și Adrian Pamfilie, proiecte susținute de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Invitate: poeta Jeni Voina și cantautoarea Corina Corpodean.

Marți, 21 decembrie 2021, ora 18.00, Parcul Tineretului

„Colindătorii din foișor”

Cântece de Crăciun cu: Georgiana Petrescu, Fanfara din Petrești.

Participă Ordinul Scutierilor de Muhlbach.

EVENIMENTE ON-LINE

1 – 24 decembrie 2021

Pagina de Facebook Ateliere de Creație „Ion Kamla”

„Aripi în sufletele copiilor” – postări ale tinerilor membri ai clubului creat în memoria lui Ion Kamla. Arta povestirii. Teatru și improvizație. Artă și creație.

1 – 24 decembrie 2021

Pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș

Ora 10.00: Calendarul de advent al cărților (noi apariții editoriale în bibliotecă)

6 decembrie, 10 decembrie, 17 decembrie și 24 decembrie 2021

Pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș

Ora 17.00: „O poveste de Crăciun V.” (atelier de lectură)

14 decembrie 2021

Pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș

Ora 16.00: Serată culturală aniversară

*Creații literare tematice ale scriitorilor locali / *Expoziție online de artă plastică

24 decembrie 2021

Pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș

Ora 18.00: Mesaje pentru Moș Crăciun

20 – 30 decembrie 2021

Pagina de Facebook a Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș

Ora 17.00: Lansări de carte. Cenaclul literar „Lucian Blaga”

24 decembrie 2021

Pagina de Facebook a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Orele 18.00 – 19.00: Primim, cu drag, colindători! Participă copiii din cadrul Școlii de muzică „DoReMi” și Grupul folcloric „Felician Fărcașiu”, profesori Alexandra și Adrian Pamfilie

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare