Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Liga a IV-a a mai pierdut o echipă! *Metalul Aiud s-a retras înainte de începerea returului

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şedinţă mare la Aiud, cu tema fotbalului din municipiu unde alături de autorităţiile locale din Aiud au participat membri celor două echipe din Liga a IV-a, Olimpia şi Metalul Aiud. Pentru a avea un singur pol puternic la nivelul fotbalului în municipiu, primarul Horaţiu Josan alături de oficialii celor două echipe au stabilit ca singura echipă care urmează să reprezinte Aiudul în Liga a IV-a din acest retur de campionat să fie… Olimpia Aiud.

Metalul Aiud s-a retras din Liga a IV-a fiind a doua echipă din acest campionat care recurge la un asemenea gest după FC Cugir. Pentru a avea o echipă puternică, edilul municipiului, Horaţiu Josan este de părere că „trebuie să existe o singură formaţie, iar acolo să evolueze toţi fotbaliştii buni din Aiud”. După ce în sezonul 2004-2005, Metalul Aiud evolua în liga a III-a, acum acest club de tradiţie al judeţului va fi rerezentat doar la nivelul de copii şi juniori. Din vară, autorităţiile locale doresc înfiinţarea unei singure reprezentante ale Aiudului în fotbalul judeţean pentru concentrarea puterilor, cu gânduri măreţe, respectiv participarea în eşalonul terţ al ţării în cel puţin doi ani de la înfiinţare. Metalul Aiud şi Primăria din municipiu vor susţine Olimpia Aiud în buna desfăşurare a părţii a doua a campionatului Ligii a IV-a. Per ansamblu, acest abandon fotbalistic reprezintă o nouă dezamăgire pentru iubitorii fotbalului judeţean, având în vedere că echipe de tradiţie din Alba precum, Unirea Alba Iulia, Soda Ocna Mureş, CSM Sebeş, Minaur Zlatna şi în cele din urmă Metalul Aiud au dispărut de pe harta fotbalului românesc.

*Nu mai retrogradează nimeni! FC Unirea Alba Iulia ar avea loc în Liga a IV-a

Metalul Aiud va rămâne în clasamentul Ligii a IV-a cu cele 14 puncte acumulate în turul campionatului, urmând ca fiecare adversar programat în retur să câştige cu 3-0 „la masa verde”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea