Liga a 4-a: 9 cluburi ar opta, în acest moment, pentru „înghețarea” campionatului | O nouă discuție cu AJF Alba, peste două săptămâni

Ședința desfășurată astăzi, în sistem videoconferință între reprezentanții Biroului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Alba și echipele participante în Liga a 4-a nu a adus prea multe lămuriri în privința reluării fotbalului amator în județ și sub ce formă.

Totuși se poate trage o concluzie pe baza chestionarelor înmânate formațiilor din al 4-lea eșalon, în condițiile în care, în acest moment, 9 cluburi ar opta pentru înghețarea stagiunii în curs.

ELIT

Situația nu a avansat prea mult, au existat anumite contre verbale între reprezentanții anumitor formații, în condițiile în care s-au structurat două tabere, cele care vor să joace, respectiv formațiile care nu ar dori să mai riște. Cu certitudine, peste două săptămâni va avea loc o nouă întrevedere pe această temă, AJF Alba așteptând să se mai clarifice situația la nivel național, în funcție de evoluția evenimentelor. „A fost o ședință de informare, fără a lua vreo decizie. Ideea este că ar fi bine să jucăm, să încheiem campionatul pe teren, dacă măsurile ne permit. O să facem o strategie competițională în funcție de datele pe care le vom avea disponibile, dar ne propunem să nu fie mai mult de două etape intermediare„, a spus Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

În principiu s-ar dori ca jocurile să se dispute de la finele lunii iunie și apoi pe întreaga durată a lunii iulie, asta dacă va fi permisă reluarea pregătirilor în jurul datei de 15 iunie. Ar fi un scenariu istovitor, iar majoritatea echipelor au invocat faptul că ritmul miercuri-sâmbătă -miercuri este unul dificil, iar etapele intermediare sunt greu de suportat la acest nivel în care majoritatea fotbaliștilor lucrează.

*Play-off cu înjumătățirea punctelor…

Dacă se va relua Liga a 4-a, se prefigurează un sistem cu play-off și înjumătățirea punctelor, după modelul aplicat azi de FRF la nivelul Ligii a 2-a (se vor bate 6 echipe, restul fiind în vacanță). Totul depinde însă de datele disponibile din calendar. Până la urmă, miza ascunsă a luptei  din culise este interesul celor două echipe aflate în bătălia pentru prima poziție, CS Ocna Mureș și CS Universitatea Alba Iulia, fiecare urmărind să-și atingă scopul în lupta pentru promovare

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...