Rămâi conectat

Sport

Liga a 3-a, FC Avrig – Metalurgistul Cugir 1-3 (0-1) Echipa de sub Drăgana, o nouă victorie externă și lansată în urmărirea liderului

Dan HENEGAR

Publicat

în

“Roș-albaștrii” de sub Drăgana au avut parte de un adversar incomod, FC Avrig, echipă ce a pus probleme “albanezelor” în acest sezon: victorie la Galda (în runda inaugurală) și remiză la Alba Iulia în etapa precedentă, dar echipa lui Călin Moldovan a cucerit punctele de o manieră autoritară, impunându-se cu scorul de 3-1 (1-0).

Cugirenii au bifat a doua victorie la rând în deplasare, rămân neînvinși după a 8-a rundă și au urcat pe poziția a treia, cu același „adevăr” ca și liderul Șoimii Pâncota.

*Călin Moldovan: „Victorie venită după unul dintre cele mai bune jocuri stagionale”

Victorie muncită, venită după unul dintre cele mai bune jocuri din acest campionat, contra unui adversar bun, ce poate să încurce pe oricine. Am controlat întâlnirea în marea majoritate a timpului, am mai ratat alte câteva ocazii. Este bine că am marcat iarăși de trei ori, îi felicit pe jucători pentru atitudine, deși personal îmi doream să nu primim gol. Menținem ritmul, echipa a făcut un pas înainte ca și consistență în joc și vrem să continuăm pe acest drum”, a spus Călin Moldovan, antrenor care i-a titularizat pe Dican și Făgărășanu, ambii cu evoluții apreciate, la fel ca și un alt junior, Dicu – ajuns golgheterul Cugirului cu 5 reușite (a doua dublă externă, după cea de la Deva).

FC Avrig este la prima înfrângere acasă în acest sezon, în primul unsprezece regăsindu-se foștii cugireni Cîrstean și M. Codrea.

*0-1, MIN. 31: FĂGĂRĂȘANU a deschis scorul cu un șut de la limita careului, bară-gol, la o lansare venită de la Necșulescu

*0-2, MIN. 64: fază creată de Dican, o acțiune excelentă, a parat portarul iar DICU finalizează elegant

*0-3, 69: DICU reluare cu capul, la centrarea lui Șaucă de pe dreapta

*1-3, MIN. 89: MACREA a redus ecartul profitând de o bâlbâială din defensiva adversă, o neatenție colectivă.

Cugirenii, invincibili în acest campionat, trebuie să ia puncte din Sibiu, pentru a continua cursa de urmărire a liderului, distanțat la șase puncte.  Metalurgistul a devenit practic, la mijlocul turului, singura grupare din Alba capabilă să conteze în lupta pentru promovare, clasându-se pe locul patru (cu 13 puncte), în vreme ce FC Avrig este pe poziția a șasea, cu un bilanț echilibrat, strângând 11 puncte.

În fața formației lui Călin Moldovan stă un oponent ce se bazează pe doi atacanți ce au evoluat în trecut la Metalurgistul, Andrei Cîrstean (ce a punctat în recentul duel din martie împotriva fostei echipe, 1-1 pe “Arena CSO”, când a și ratat un penalty) și juniorul cugirean Marian Codrea (plecat în această vară), dar și pe alți jucători ce au trecut prin Alba, precum Al. Samoilă, Stelea, Coșovan sau I. Bărculeț.

FC Avrig: Băilă – R. Cornea, Condrea, Simion, Macrea, I. Bărculeț, Natea, Stelea, A. Suciu, M. Codrea, Cîrstean; rezerve Al. Samoilă, Coșovan, Gombar, Cauc, Chirca, Ad. Radu. Antrenor Mihai Ianc.

Metalurgistul: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Itu/ cpt (80, L.Tudor), M. Neagu – Șaucă (85, Șuteu), Vaștag, Dican (71, Copiluși), Dicu – Necșulescu –  Făgărășanu (75, B. Lemac); rezerve Crivăț, Cercel, Vâjdea. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Observator I. Rădulescu (Tg. Jiu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea