Ziarul Unirea

Liga a 3-a, Avântul Reghin – Unirea Alba Iulia 0-0 / Remiză a uniriştilor în „oraşul viorilor”

Unirea Alba Iulia și-a propus revanșa la Reghin, după acel 1-4 usturător de pe “Cetate” din toamnă (17 octombrie), o înfrângere aspră ce l-a pus sub presiune pe tehnicianul Adrian Bicheși.

Obiectivul a fost atins parţial, prelungindu-se perioada favorabilă a echipei albaiuliene, care se impusese anterior în două jocuri consecutive (3-2 la Ungheni şi 2-1 în derby “de Alba” cu CS Ocna Mureș, la Zlatna).

ELIT

Partida de la Reghin s-a încheiat la egalitate, 0-0.

*Bicheși: “Punct meritat și muncit”

A fost o partidă departe de scenariul unei remize sterile, ambele formații având ocazii bune, la un moment dat jucându-se pe contre, cu faze rapide de la o poartă la alta. Sunt mulțumim, am făcut un joc bun pentru o partidă în deplasare, o prestaței curajoasă, rezultând un egal echitabil. Am luat un punct de moral, ne continuăm seria pozitivă și suntem în calcule pentru ocupare locului al treilea”, a spus antrenorul Adrian Bicheși la finele primului joc stagional în care Unirea Alba Iulia nu a primit gol.

Unirişti au început bine meciul din „oraşul viorilor”, în minutul 12 mingea expediată din lovitură liberă de la peste 25 de metri de Giurgiu lovind una dintre barele laterale ale porţii amfitrionilor. Albaiulienii au avut apoi o nouă şansă de a deschide scorul, prin Fetița și M. Codrea (25). Nouă minute mai târziu, M. Codrea a reluat cu exteriorul din unghi, dar un apărător al gazdelor a salvat de pe linia porții cu capul, rezultând un corner rămas fără consecinţe pe tabelă.

Mitanul secund a debutat cu reghinenii mai avântaţi, însă reduta uniristă a rezistat. Gazdele au abuzat de centrări insuficient calibrate, astfel că misiunea defensivei „alb-negrilor” a fost uşurată. Cele mai mari emoţii au fost la şutul fulgerător al lui Covaciu (70), mingea trecând foarte aproape de spaţiul porţii lui Sporea., respectiv la angajarea în careu a lui Bujor (77), cu o minge trimisă de la distanţă în spatele liniei defensive uniriste, dar şi la o nouă oportunitate a lui Bujor (78), devansat în ultimul moment de Bârdea.

„Alb-negrii” puteau da lovitura decisvă oponenţilor în minutul 81, pe contraatac. Două minute mai târziu, Fetiţa a pătruns în careu pe flancul stâng, a şutat din unghi la colţul scurt, dar portarul Vlasa a fost la post. Într-un final antrenant, pe contre, replica a venit de la Covaciu, şut de la aproape 30 de metri, în stânga lui Sporea, balonul fiind deturnat impecabil în corner de goalkeeper-ul unirist.

Avântul Reghin: Vlasa – Nimrod, Merdariu, Bugnar, Truță / cpt– Murar, S. Luca – Stavilă, Covaciu, Harko – Bujor; rezerve: Bucin – Fl. Pop, P. Luca, Crişan, Chirilă,  Suciu, Chirteş, Moldovan, Şerbănaţi. Antrenor Răzvan Dan.

Unirea Alba Iulia: Sporea – Haj, Scrob, Mardare, Al. Giurgiu/ cpt – Pocol (71 Adam), D. Lupșan, Bârdea, Bucurică (71 A. David) – M. Codrea (46 Selagea),  Fetița (90 V. Codrea); rezerve Sântoma, F. Morar, Zsigmond, Dehelean, Mâlnă. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Ștefan Mardare.

Arbitri R. Necrici (Chechiș), Șt. Lar (Baia Mare), M. Berariu (Moroda) Observatori A. Todea (Cluj-Napoca), I. China (Baia Mare)

Lucian DĂRĂMUȘ

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro