Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Liviu Dragnea poate să conducă Guvernul de astăzi. Voința cetățeanului e supremă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, luni, că organizația pe care o conduce îl susține pe Liviu Dragnea pentru funcția de premier, precizând că social-democrații iau în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis dacă ar refuza propunerea pentru că ”voința cetățeanului e supremă”.

Dragnea02Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus în cadrul unei conferințe de presă, fiind întrebat despre candidatul pe care organizația județeană îl va susține la conducerea Guvernului, că Liviu Dragnea este cel mai bun candidat.

”Din punctul meu de vedere, și am discutat și cu colegii mei, cel mai bun candidat este Liviu Dragnea și credem că poate să conducă și țara foarte bine așa cum a condus și partidul. Este hotărât, are experiență în spate și la Ministerul Dezvoltării și știe care sunt problemele reale ale României. Ce poate să facă în plus, poate să conducă România începând de astăzi”, a spus Liviu Dragnea.

Fiind întrebat dacă problemele pe care le are cu Justiția nu ar fi un impediment pentru Dragnea, Ioan Dîrzu a spus că nu crede și ”știm cu toții pentru ce a primit acea condamnare”, subliniind că nici acum nu a primit motivarea, iar ”dosarul a fost de altă natură”.

”Electoratul și-a spus dorința. Președintele (n.a. Klaus Iohannis) trebuie să respecte dorința poporului și la procentele pe care le avem și la distribuirea de care vom beneficia, credem că suntem îndreptățiți să solicităm foarte clar premierul”, a mai spus Dîrzu.

El a adăugat, fiind întrebat dacă se ia în calcul o suspendare a președintelui Iohannis în cazul în care Dragnea ar fi refuzat, că ”ar fi posibilă o chestiune de genul respectiv pentru că voința cetățeanului sau votantului este supremă”.

Ioan Dîrzu, care a obținut al doilea mandat de deputat consecutiv, a declarat că PSD a obținut ”un procent istoric pentru județul Alba”, după ce liberalii au câștigat la diferență foarte mică, însă social-democraţii au câştigat mai multe voturi pe oraşe şi municipii, chiar şi în Alba Iulia, unde primarul liberal Mircea Hava conduce de peste 20 de ani.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), PNL Alba a obţinut la Camera Deputaţilor 35,9%, iar la Senat 35,74%, iar PSD – 35,74% la Camera Deputaţilor şi 35,69% la Senat.

În schimb, PSD a învins în nouă din cele unsprezece oraşe şi municipii, social-democraţii primind mai multe voturi atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, în Alba Iulia, Aiud, Abrud, Baia de Arieş, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureş, Teiuş şi Zlatna, iar liberalii au câştigat municipiile Blaj şi Sebeş.

Rezultatele sunt surprinzătoare întrucât la alegerile locale diferenţa dintre cele două partide a fost de 27 de procente, PSD obţinând 26%, iar PNL 53%, liberalii având în acest judeţ cele mai bune rezultate din ţară.

Rezultatele nu au fost încă validate de Biroul Electoral Judeţean Alba.

Din primele calcule, PSD și PNL vor avea în Alba câte doi deputați și câte un senator, iar al cincilea mandat de deputat va fi ocupat de ALDE, USR sau PMP, după redistribuire.

Astfel, vor obține un nou mandat în Camera Deputaților Ioan Dîrzu și Cornel Suciu de la PSD, respectiv Florin Roman și Corneliu Olar de la PNL, în vreme ce la Senat un mandat îi va reveni lui Daniel Breaz (PSD), iar altul lui Alexandru Pereș (PNL).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea