Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Salariile din sănătate s-au triplat faţă de acum 10 ani

Paul Voicu - Primar 2020

Decizia PSD, de a creşte substanţial salariile din sănătate, a stopat exodul medicilor şi a asistenţilor către ţările vestice din Uniunea Europeană. România nu-şi poate permite să pregătească medici pe banii românilor, iar apoi aceştia să presteze pentru alte state. Nu-mi pot imagina acum o Românie în care salariile medicilor să nu crească anual. Este vorba de recunoștință, de respect, de muncă.

Prin creșterea substanțială a salariilor din sistemul de sănătate dar și deblocarea posturilor – s-au angajat/înființat peste 5000 de noi locuri de muncă în acest domeniu – PSD reconfirmă determinarea sa politică de a găsi, cu maximă prioritate, soluții la problemele din sănătate.

ELIT

Iar situația din domeniul sănătății demonstrează diferența de viziune dintre PSD și PDL. În guvernarea PSD, salariul mediu net din sănătate a ajuns la 3536 de lei (nov 2018) fiind cu 27% mai mare decât salariul mediu pe economie. În guvernarea PDL (actualul PNL), angajații din sănătate câștigau cu 9% sub nivelul salariului mediu pe economie de la acea vreme.

În aceste condiții este de-a dreptul ridicolă tentativa propagandei PDL care încercă să submineze și să arunce-n derizoriul meritul actualei guvernări de a asigura salarii convingătoare cadrelor medicale, astfel încât să le facă să rămână în ţară.

Mihail David - 2020

Insistențele Opoziției și susținătorilor acesteia de a ”arăta” că degeaba au crescut salariile medicilor, este un puternic indiciu că n-au nici viziune și nici soluții pentru domeniul sănătății; altfel spus, sunt toate șansele ca sistemul medical să se reîntoarcă la situația și problemele de acum 8-10 ani, când se închideau sau desființau spitale, dacă actuala opoziţie ar reveni la guvernare. Pentru binele României, sperăm ca măcar vechii liberali să  ocupe fotoliile majoritare în Guvern, iar vechii PDL-ști să rămână unde e locul – la groapa de gunoi a istoriei politice.

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Adolf 23 ianuarie 2019 at 15:46

Medicii iau spaga în continuare. Dacă ati îngropat DNA-ul. Mai lucrau din când în când măcar.

SSI 23 ianuarie 2019 at 16:31

Dar cu MITA de care conditioneaza actul medical ce ne facem Dirzule? Doctorii nu se gandesc ca unii au 640 lei pensie sau 1200 lei salariu cand cer in continuare MITA?

Dn 23 ianuarie 2019 at 16:40

Acum zece ani istetule euro era 3.2-3.4 lei iar de francul elvețian ce sa mai zic 1.9-2.2 lei.Acum euro este aproape de 5 lei si francul 4.0-4.2 lei.

gerula 24 ianuarie 2019 at 9:00

Dar preturile unde le-ati adut incompetentilor,asta nu te intrebi? Orice majorare de salarii la bugetari,a insemnat o majorare a preturilor,asta-i economia de piata pe care o cunoasteti…sunteti paraleli,demisia.

marius 25 ianuarie 2019 at 17:31

gerula- nepotul lui Decebal

– Cand esti paralele ai toate sansele ca trenurile sa circule cu regularitate pe liniile tale.
– Cand nu esti paralele inseamna ca esti și cand esti ai buzunarele mereu dispuse sa primeasca ceva in ele.
– Cat priveste actul medical el poate fi inlocuit cu orice alt act, in cele mai multe situatii.
– Competenta si bunul simt nu au nimic in comun cu salariul, dupa cum politica lipsei de barbatie, onoare și onestitate nu are nimic in comun cu puterea vieții.
– Cand prezinti realitati infloritoare nu uita sa te pui si pe tine in poza. Da bine pentru poasteritate si actualitate.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...