Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr: Dorin Nistor nu își dorește laboratorul mobil pentru monitorizarea calității aerului. Referendumul, un joc de imagine

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, vineri, că primarul din Sebeș, Dorin Nistor, nu își dorește laboratorul mobil pentru monitorizarea calității aerului, iar organizarea referentului este, de fapt, un joc de imagine, prin care vrea să arată că ascultă voința localnicilor.

Ioan Lazăr a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că referendumul nu va fi validat, întrucât pentru acest lucru trebuie să se prezente la urne cel puțin 30% din numărul total al alegătorilor, ceea ce este greu de crezut deoarece pe listele de vot sunt 26.000 de votanți, iar în Sebeș sunt circa 24.000 de locuitori acum, ceilalți înscriși fiind plecați.

ELIT

”Este de notorietate că locuitorii municipiului Sebeș își doresc asta, dar el vrea să împuște doi iepuri dintr-un foc. Părerea mea din ceea ce am discutat cu consilierul ALDE și cu ceilalți consilieri este că primarul nu-și dorește achiziția acestui laborator mobil, să nu fie probleme cu firmele de unde colectează bani la buget. În același timp pozează într-un apărător al sebeșenilor”, a spus Ioan Lazăr.

Din punctul său de vedere, a întreba sebeșenii dacă vor laborator mobil pentru monitoriza calitatea aerului, e ca și cum întrebi un cal dacă vrea ovăz.

De asemenea, Ioan Lazăr a subliniat că apreciază activitatea consilierului local Radu Cristian.

Citește și REFERENDUM la Sebeș privind achiziționarea unui laborator mobil în valoare de peste un milion de lei, pentru monitorizarea caltății aerului

Citește și Primăria Sebeș strânge semnături de susținere a organizării referendumului privind achiziționarea unui laborator mobil de monitorizare a aerului

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

! 30 martie 2018 at 17:55

Daca sebesenii mai dau cumva dovada ca le pasa de orasul lor, ar trebui sa initieze de urgenta un referendum pentru demiterea celor care le fura veniturile, folosind banii pentru tei de 4 milioane bucata, instalatii pentru udarea gliilor scumpe, flori de care nu au nevoie. Si toate astea, in folosuil ciumei portocalii care face avere pe spinarea cetatenilor. Sa cari apa cu cisterna pompierilor locali tocmai la crisma finilor la Alba Iulia pe dealul Popii, sa cheltuiesti 179.000 euro pentru amenajari peisagistice si sa nu iti pese de strazile fara asfalt sau canalizare, de casele distruse de camioanele de mare tonaj care transporta lemne zi si noapte, multe fara documente legale, inseamna de fapt sa-ti bati joc de fraierii care credeau ca scapa de ciuma rosie psd-ista. Pina la urma au dat de fapt de pogromul portocaliu bine pus la punct care cheltuieste baniiAIUREA.

Ghita 31 martie 2018 at 9:02

Este usor sa bati din gura, sa vorbesti ca sa nu taci, asta este politica la romani. As intelege daca ar vorbi cineva care a realizat ceva pentru comunitate, dar nu este cazul. Zeci de ani, din incompetenta si prostia celor care l-au administrat, Sebesul a batut pasul pe loc, s-au cheltuit bani pe prostii ori nu s-au cheltuit de loc (desi au fost disponibili multi bani le buget),s-au taiat sute de pomi de pe strazi sa se faca loc pavelelor, s-a distrus parcul Arini, centrul a ajuns sa arate mai rau ca pe vremea comunistilor. A fost perioada de dupa 1990 cand psd si aliatii, care au condus tot timpul primaria, puteau gandi si demara proiecte de anvergura pentru modernizarea si dezvoltarea orasului in folosul comunitatii. Dar cu incompetentii si profitorii propulsati in primarie si consiliul local de catre psd alde pnl, punr, si care or mai fi fost, a fost ceva imposibil. Acuma, problema este ca s-au plantat copaci pe strazi sau ca se cumpara laborator mobil. Cand se face ceva (dupa ce zeci de ani nu s-a facut nimic), vin politrucii sa dea din gura, asta este politica lor. Sa dea din gura si sa se laude ei intre ei, chiar daca nu au fost in stare de nimic pentru comunitate.

sebesan 31 martie 2018 at 9:22

Intreb si eu :
1. Cat costa acest referendum?
2. Daca este invalidat, cine suporta cheltuiala?
3. Daca este validat, se va cumpara laboratorul? Din ce bani?
4. Daca se va constata ca aerul e poluat, ce se va schimba?
5. Ce masuri se vor lua?
Astept, domnule primar, lamuriri publice.

HCL CL SEBES 4 aprilie 2018 at 12:24

HOTĂRĂŞTE
Art.1. Se aprobă achiziționarea unui ,,AUTOLABORATOR PENTRU ANALIZE DE MEDIU,,. pentru monitorizarea calității mediului înconjurător (apă, aer, sol, fonic), la nivelul Municipiului Sebeș.
Art.2. Achiziționarea autolaboratorului se va face în termen de cel mult 6 luni de la data adoptării prezentei hotărâri și va intra în dotarea Poliției Locale Sebeș. Persoanele desemnate din cadrul Direcției Poliția Locală Sebeș, care vor utiliza autolaboratorul, vor colabora cu persoana desemnată prin dispoziția primarului din cadrul Compartimentului PMCC-MC-ULM în vederea recoltării datelor furnizate de acesta și sesizarea instituțiilor competente în cazul depășirii limitelor maxime admise de poluare.
Art.3. În perioadele de monitorizare, pentru a asigura transparența întregului proces, rezultatele furnizate de autolaborator vor fi publicate pe site-ul Municipiului Sebeș.
Art.4. Sumele necesare achiziționării autolaboratorului se regăsesc în bugetul Municipiului Sebeș pe anul 2018.
Art.5. Ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri revine Primarului Municipiului Sebeş și Direcției Poliția Locală Sebeș.
Art.6. Prezenta hotărâre poate fi atacată de către persoanele îndreptăţite, în temeiul şi în condiţiile Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...