REFERENDUM la Sebeș privind achiziționarea unui laborator mobil în valoare de peste un milion de lei, pentru monitorizarea caltății aerului

Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș, anunță că imediat după aprobarea bugetului local va face toate demersurile pentru organizarea unui referendum prin care va solicita cetățenilor consultarea în vederea achiziției unui laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului și asigurarea costurilor pentru angajarea unor specialiști în vederea operării și interpretării rezultatelor.

”Reamintesc faptul că prin referatul nr. 41120 din data de 19.12.2017, portofoliul de achiziții publice aferent anului 2018 planifică realizarea acestui obiectiv, laboratorul mobil urmând a ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, generând elementele pentru îmbunătățirea strategiei de mediu și oferind informații pentru monitorizarea stării de sănătate a populației. Bugetul alocat acestei achiziții publice este de peste 1 milion de lei fără TVA.

ELIT

Pentru apărarea intereselor cetățenilor Municipiului Sebeș voi iniția toate demersurile către Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății pentru a obține toate informațiile prind starea de sănătate a populației de pe raza Municipiului Sebeș și din împrejurimi, precum și elementele principale privind monitorizarea factorilor de mediu, având în vedere dezvoltarea industrială fără precedent a Sebeșului.

Situația este cu atât mai stringentă cu cât, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, România este somată să ia măsuri, având în vedere că se regăsește în topul țărilor codașe privind asigurarea calității aerului.

Mihail David - 2020

Municipiul Sebeș are o strategie de dezvoltare, iar componentele privind sănătatea populației și calitatea mediului înconjurător sunt esențiale”, a declarat Dorin Nistor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Seghisan 31 ianuarie 2018 at 14:03

Trebuia referendum si despre florile puse peste tot in Sebes,ca s-au papat bani multi !

Cetatean 31 ianuarie 2018 at 16:16

Este o initiativa buna care arata ca va pasa de parerea oamenilor. Bravo !

adormirea 31 ianuarie 2018 at 17:26

Dar despre nevoia scoateri camioanelor de mare tonaj din oras, unde distrug casele,linistea si soselele se fac toti ca inchid ochii ? O sa vedeti fratilor cum or sa inchida ochii si votantii cind vor vedea pe liste aceleasi nume care acum, ADORM IN PAPUCI PE BANII CONTRIBUABILILOR !

gogu 1 februarie 2018 at 11:44

Cat de prost trebuie sa fi ca sa faci referendum pentru un lucru pe care-l stiu toti sebesenii :
AERUL E POLUAT

Primare, vrei doar sa mai …. niste bani? 1.000.000 lei?????????
Nu-ti ajung?

Amarasteanu Ion 1 februarie 2018 at 16:34

IA FITI ATENTI CE ANUNTURI SE FAC IN ACEEASI ZI:

1. PRIMARUL NISTOR ANUNTA CA FACE REFERENDUM, FARA SA SE CONSULTE CU CONSILIERII LOCALI-PRAF IN OCHII PROSTILOR!

2. KRONOSPAN ANUNTA CA CERE MARIREA CAPACITATILOR DE PRODUCTIE SI INCEPE FABRICAREA DE OSB !!!! vezi Unirea din 31 ian 2018-editia tiparita
SIMPLA COINCIDENTA?

Dupa ce le-a impus consilierilor PNL sa voteze impotriva Proiectului de HCL privind reducerea poluarii , primarul-navetist Nistor vrea referendum. Pe ce tema? Care-i intrebarea care se va pune la referendum? „Sebeseni, doriti sa nu mai fiti poluati cu substante cu efect cancerigea asupra omului ca ” PM10, PM 2,5, benzen , ozon troposferic si formaldehida” sau „Sebeseni, doriti sa inspirati aer curat, nepoluat?”.Un referend-um pe aceasta tema este fara obiect. Legislatia obliga Primaria sa aiba un Compartiment special de protectia mediului, in care sa fie angajati specialisti in protectia mediului si ecologie urbana. Iar acesti specialisti sa lucreze pe un laborator de analize de mediu acreditat RENAR!!! In prezent exista un „Compartiment de control al alimentelor, protectia mediului, managementul calitatii si ULM”, care are angajat UN MEDIC VETERINAR.Ministrul Mediului din România, Graţiela Gavrilescu, spune că statele convocate de Comisia Europeană pe tema calităţităţii aerului, inclusiv România, nu au altă soluţie decât aceea de a se conforma, menţionând că, potrivit legii, responsabilitatea calităţii aerului le aparţine primarilor.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...