Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, despre amnistie și grațiere: Sunt necesare. Animalele au mai multe drepturi decât deținuții

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, vineri, că din punctul său de vedere o lege a grațierii și amnistiei este necesară, deoarece România plătește amenzi uriașe pentru nedreptățile care se fac deținuților, precizând că animalele au mai multă protecție decât oamenii condamnați.

Ioan Lazar01Fiind întrebat vineri, în cadrul unei conferințe de presă a ALDE Alba, cum comentează controversatul proiect al grațierii, care a generat proteste în stradă, Ioan Lazăr a declarat că a văzut că foarte mulți oameni sunt nemulțumiți de ”această decizie a PSD și ALDE de a da o ordonanță de urgență privind grațierea și amnistia”.

ELIT

”Nu sunt în temă cu persoane sau cu fapte care ar urma să fie grațiate. Ce vreau să vă spun, la televizor am văzut, că animalele au mai multă protecție și drepturi decât oamenii. Oameni sunt și cei care sunt deținuți politic, care stau în celule de patru, opt, 16 sau chiar și mai multe persoane, iar legea ne spune că pentru un câine trebuie să avem X metri pătrați. Sunt foarte multe asociații care militează pentru dreptul animalelor dar am văzut destul de puține asociații sau persoane care militează pentru dreptul deținuților”, a spus Ioan Lazăr.

Totodată, el a adăugat că a observat că sunt foarte multe asociații care vor să scoată ”animalele de la circ”, dar ”de circul celor încătușați și plimbați prin fața televizoarelor” foarte puțini au dreptul să vorbească.

”După mine este necesară o ordonanță de urgență a grațierii și amnistiei deoarece după cum bine ați văzut, chiar Uniunea Europeană ne amendează și trebuie să plătim sume uriașe pentru aceste nedreptăți care se fac deținuților. Sunt și ei oameni, ei ar trebui să fie doar privați de libertate”, a conchis liderul ALDE Alba.

Mii de persoane au protestat, joi seara, în mai multe județe din țară față de proiectul privind grațierea, amnistia și modificarea Codurilor penale.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

pilu 20 ianuarie 2017 at 17:47

Ma Lazare tu nu sti ca animalele nu gandesc ? Nu. Gandesc altii pentru ele.
Hotii si talharii gandesc cand fac ceea ce fac. Si gandesc cu premeditare. Si atunci de ce sa fie in rand cu cei onesti ? C-asa vrea marele partid si puiul lor. Acolo unde stau nu-i statiune de odihna all inclusiv. Daca nu-i, sa ii condamnam verbal si sa-i lasam sa-si faca mai departe de cap.
Ma, eu sa am capul tau atata as fugi pana l-as pierde, ca nu-i mare paguba. Latraule !

mike 20 ianuarie 2017 at 22:41

Detinuti politici azi in Ro?. ma mir — detinuti –din cauza hotiei cu sau fara acte , detinuti care au umflat contul lor in detrimentul statului, vinzatori de tara ,tilhari ,ucigasi -etc.–DA! — Nene spui ca -animalele au mai multe drepturi in Ro. dar ai uitat ca ele au screier mic–Oamenii (unii )din Ro. au creier mare DESTEPT,dar nu folosit pe santul care trebuie — Locul acestora e la racoare — poate le vine mintea aia desteapta la punctul de a decide intre bine si rau Propun sa-i scoateti afara la munci — tara are nevoie de lopatari ,sa munceasca pina vor plati pagubele — dar saracuti de ei si cei care-i sustin sunt toti dom-le scriitori, savanti — trebuesc tratati dom-le ca pe niste zei nu?? Dupa domn Lazar trebuesc scosi, sfintiti si puis in rama sa-i pupe prostutii– No way mister !!

Nelu 20 ianuarie 2017 at 22:51

Pe cine te ai bucura ioane sa iese din puscarie hai ca stie toata lumea din alba nu ma lncerca…. si nu ti mai da cu parerea ioane ca nu are rost lncearca sa fii un pic mai modest ca ti ar sta mult mai bine SINCER.

Comentariile sunt oprite