Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderii TNL Alba, la Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu” de la la Sighetu Marmației

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 27-29 septembrie a.c., la Sighetu Marmației, s-a desfășurat cea de a noua ediție a Școlii Politice „Gheorghe I. Brătianu”, eveniment organizat de Tineretul Național Liberal. Tema ediției doin acest an a fost ”Justiția ca formă de memorie a rezistenței anticomuniste”.

Potrivit TNL Alba, “pe lângă lideri ai TNL, la eveniment au participat și diverși lideri ai Partidului Național Liberal, în frunte cu Crin Antonescu, președintele partidului. Acesta a fost alături de tinerii liberali, sâmbătă 28 septembrie, iar programul zilei a inclus: vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, întâlnirea cu tinerii participanți la Școala Politică și depunerea de coroane la Cimitirul Săracilor (locul unde au fost îngropați, în gropi comune, numeroși deținuți politici care fuseseră închiși la Sighet, între aceștia numărându-se și diverși lideri ai PNL din perioada interbelică, printre care și Gheorghe I. Brătianu).”

Organizația de Tineret a PNL Alba a avut trei reprezentanți la această școală politică, mai exact pe vicepreședinții TNL Florin Dan și Daniel Alexe și pe purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion. Acesta din urmă a oferit câteva detalii despre eveniment: Școala de la Sighet reprezintă, în fiecare an, unul dintre «momentele solemne» de respect și aducere aminte față de toți martirii care și-au dat viața pentru o Românie liberă de comunism. În programul Școlii Politice, organizate în mod tradiţional de către TNL, sunt incluse două momente foarte emoţionante, vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei şi depunerea de coroane la Troiţa martirilor din cadrul Cimitirului Săracilor de lângă Sighetu Marmaţiei, parte a Memorialului. De ce? Pentru că nu trebuie să uităm. Pentru că nu trebuie, Doamne firește!, să lăsăm să se mai întâmple monstruozități ca acelea. Cineva întreba, la un moment dat: este oare suficientă memoria pentru a se face dreptate celor care au suferit atunci, celor care au murit atunci, familiilor care au plâns atunci și nouă, celor care suportăm încă și azi consecințele comunismului? Eu cred că nu. Când se vorbește astăzi despre tragedia românilor din perioada comunistă, apar constant în discuție două concepte: memoria și justiția. Și, nu de puține ori, sintagma care se formează este: «Memoria ca formă de justiție». Dacă evreii au Auschwitzul, ca loc de pelerinaj, noi românii, și mai ales noi liberalii, avem Sighetul, care îndeplinește un asemenea rol. Și important este ca generațiile care vin să nu uite! Iar Școala Politică TNL de la Sighetu Marmației a avut, are și va avea și în viitor un asemea rol”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea