Rămâi conectat

Curier Județean

Licitație pentru realizarea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca: Investiție de peste 7.5 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Licitație pentru realizarea rețelei de canalizare menajeră în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca: Investiție de peste 7.5 milioane de lei

Primăria Ocna Mureș a lansat în Sistemul Electronic de Achziții Publice o licitație pentru atribuirea lucrărilor de realizare a unei rețele de canalizare menajeră în localitățile Cisteiu de Mureș și Micoșlaca. Valoarea contractului propus este de 7.510.131,30 de lei, fără TVA.

Proiectul întocmit de Primăria Ocna Mureș se referă la realizarea unui sistem de preluare în sistem centralizat a apelor menajere și conducerea acestora, prin intermediul a 4 stații de pompare apă uzată, la o rețea de canalizare existentă, de la intrarea în orașul Ocna Mureș, și de aici la stația de epurare existentă.

Amplasamentul investiției este situat în intravilanul și extravilanul UAT Ocna Mureș, pe un teren aflat în domeniul public al orașului Ocna Mureș și asupra căruia orașul Ocna Mureș are drept de folosință. Pentru realizarea investiției se vor folosi drumurile și căile de acces existente.

Nu este necesară execuția de căi de acces provizorii, având în vedere faptul că toate lucrările sunt realizate pe străzile și drumurile localităților Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, precum și drumul de acces de la Ocna Mureș, Drumul Comunal 3.

Obiectivul proiectului este de realizare a unor investiții durabile, care vor fi integrate in infrastructura existentă, fiind corelate cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislatiei în vigoare, având la bază un tarif suportabil pentru consumatorii finali (populație). Obiectivul principal este de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor de aici, prin asigurarea infrastructurii necesare pentru oferirea unor condiții de trai decente.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall: Strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa de Robotică Xeo Unește România la Carolina Mall! O strângere de fonduri, sub forma unei demonstrații cu roboți, va fi organizată la data de 1 decembrie, pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș.

Echipa de robotică Xeo, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, se afirmă ca un ambasador al educației STEM în Alba Iulia. Cu o tradiție de 7 ani în participarea la competiția internațională FIRST Tech Challenge, echipa Xeo aduce inovația și spiritul comunitar în prim-planul activităților sale.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Pe data de 1 decembrie 2023 în intervalul orar 10:00-18:00, echipa Xeo va demonstra nu doar abilitățile lor tehnice impresionante, ci și angajamentul lor față de comunitate. Sub deviza „Robotica unește Romania,” echipa va organiza o strângere de fonduri sub forma unei demonstrații cu roboți la Carolina Mall din Alba Iulia.

Printre activitățile amuzante și creative planificate la standul echipei Xeo, se numără și interacțiuni directe cu vizitatorii și joculețe distractive pentru toată lumea, oferindu-le o experiență captivantă. Cu zâmbetele pe buze și entuziasmul specific echipei, acești tineri pasionați vor transmite publicului fascinația lor pentru robotică și dorința de a face o România mai bună.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Cu toate acestea, evenimentul este mai mult decât o simplă demonstrație tehnologică. Echipa Xeo are un obiectiv nobil: să strângă fonduri pentru a oferi cadouri de Crăciun copiilor nevoiași din oraș. Acest gest ilustrează angajamentul lor față de comunitate și dorința de a aduce bucurie și speranță în inimile celor mai puțin privilegiați în perioada sărbătorilor.

„Suntem mândri să fim parte din acest proiect și să contribuim la construirea unei comunități mai puternice și unite,” a declarat liderul echipei Xeo. „Credem că tehnologia nu ar trebui să fie doar un instrument, ci și un mijloc de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru.”

Evenimentul de la Carolina Mall reprezintă o oportunitate pentru comunitatea locală să interacționeze cu viitorul tehnologic și să susțină inițiativele caritabile. Echipa Xeo invită pe toți cei interesați să li se alăture în această zi specială, contribuind la strângerea de fonduri pentru a lumina sărbătorile copiilor aflați în nevoi.

Pentru cei care doresc să susțină cauza echipei de robotică Xeo, donațiile pot fi făcute direct la standul lor în timpul evenimentului.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare