Licitație pentru furnizarea materialelor necesare la realizarea marcajelor rutiere, lansată recent în SEAP. Investiția de peste 400.000 de lei, inițiată de CJ Alba.

Consiliul Județean Alba a lansat de curând în SEAP o licitație pentru furnizarea de ”MATERIALE NECESARE LA REALIZAREA MARCAJELOR RUTIERE – vopsea monocomponentă pe bază de solvent pentru marcaj rutier, microbile/perle pentru marcaj rutier şi diluanturi/uleiuri pentru mașina de marcaj rutier”. Valoarea investiției este de 404.848,72 lei, fără TVA.

Consiliul Județean Alba, în calitate de administrator al întregii infrastructuri de transport de interes județean, are ca atribuție, conform prevederilor O.G. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor republicată, cu modificările și completările ulterioare, obligația de a semnaliza drumurile și de a le menține în stare tehnică corespunzătoare desfășurării traficului în condiții de siguranță.

ELIT

Pentru efectuarea acestor atribuții sunt necesare printre altele și aplicarea marcajelor rutiere, operații ce se vor efectua pe baza materialelor care intenționeză a se achiziționa de către Autoritatea contractantă UAT Județul Alba și anume:

> vopsea monocomponentă pe bază de solvent pentru marcaj rutier;
> microbile/perle pentru marcaj rutier;
> diluant pentru mașina de marcaj rutier

Consiliul Județean Alba a optat pentru achiziționarea și încheierea unui acord cadru de furnizare, având în vedere că materialele au caracter repetitiv, prevăzute cu limite minimale și maximale, pentru o perioadă de timp determinată și a căror cantitate poate fi doar estimată, fără a fi stabilit exact necesarul dintr-un an.

Vopseaua de marcaj rutier va fi de culoare albă, formată dintr-un singur component, pe bază de solvent, realizând pelicula prin uscare la aer.

Nu se admite vopsea lichidă în amestec cu microbile, iar tipul de vopsea va fi în concordanță cu tipul de microbile.

Vopseaua pentru marcaje rutiere ce urmează a fi aplicată pentru realizarea clasei de trafic de 1 milion de treceri cu roata, va trebui să dețină Agrement Tehnic emis de un institut european de specialitate (BAST sau AETEC), îndeplinind concomitent următoarele caracteristici tehnico-
constructive:

– solvent organic, monocomponent, cu uscare la aer;
– grad de retroreflexie pe timp de zi: minim 250 mcd/lx*mp;
– grad de retroreflexie nocturnă: minim 150 mcd/lx*mp;
– grad de retroreflexie nocturnă pe timp de ploaie: minim 50 mcd/lx*mp;
– densitate: minim 1,5 g/cnf ;
– masa de solid (substanțe nevolatile): min.75%
– timp de uscare: max 15 min.
– termenul de garanție al vopselei: minim 12 luni în ambalajul original.

Microbilele ce vor intra în componența vopselei de marcaj vor trebui să îndeplinească concomitent următoarele caracteristici tehnico-constructive:

– conținut de substanțe antiderapante: min. 20 %
– proprietățile optice îmbunătățite ale suprafeței microbilelor, trebuie să atingă niveluri foarte ridicate de retroreflexie;
– vizibilitate în condiții de umezeală;
– amabalare în saci de hârtie, garantate minim 12 luni în ambalajul original.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419