Rămâi conectat

Ştirea zilei

LICITAȚIE pentru basca lui Ceaușescu. Care este prețul de pornire pentru obiectul îndrăgit de dictator

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi obiecte istorice au fost scoase la licitație. O cruce primită de Nicolae Ceauşescu de la primul preşedinte al Ciprului, o mască ce a aparţinut Papei Paul al VI-lea şi fotografii pe care a desenat Brâncuşi vor fi licitate joi, de la ora 19:00, la casa Artmark.

În august 1975, Nicolae Ceauşescu a participat la Conferinţa pentru securitate şi cooperare în Europa de la Helsinki. Cu această ocazie, a primit în dar de la Patriarhul Makarios al III-lea, primul preşedinte al Ciprului, o cruce din onix şi os.

În premieră, crucea va fi scoasă la vânzare, însoţită de certificat R.A.P.P.S, în licitaţia de joi, 15 iulie, la preţul de pornire de doar 300 de euro. Alături de aceasta, vor fi puse în vânzare nu una, ci două băşti ale fostului lider al României, dar şi un impresionant covor de lână, lucrat manual, cu funcţie omagială, purtând portretul soţilor Ceauşescu, ce provine de la Palatul Primăverii.

În aceeaşi licitaţie sunt scoase la vânzare trei fotografii realizate în prima jumătate a secolului trecut de Aziz Eloui Bey şi Lee Miller, ce i-au fotografiat, între alţii, pe Chaplin, Dalí şi Man Ray. Fotografiile poartă, în mod neaşteptat, desenele făcute şi semnate de Constantin Brâncuşi, cca. 1937-1938. Cele trei fotografii pot fi licitate, fiecare pornind de la preţul de 1.000 euro.

Un alt lot important al licitaţiei, ce fascinează prin provenienţă şi istorie, este masca tradiţională triburilor Baule, ce a aparţinut Papei Paul al VI-lea, cu preţul de pornire de 1.500 euro, aşadar o sumă potrivit de redusă pentru o autentică piesă de istorie.

Colecţia poate fi vizitată zilnic, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă, în intervalul orar 10:00 – 20:00. Licitaţia întregii colecţii are loc joi, 15 Iulie, de la 19:00, atât live, în sala de licitaţii, cât şi online, pe platforma Artmark Live.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea